Τσίπρας: «Τελειώνουμε με τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες του λαού»




Την βεβαιότητά του ότι «αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχου Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη .

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας στην νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου είπε ότι «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και «με περηφάνια, με αποφασιστικότητα, με σιγουριά να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας».

Επανερχόμενος στις συζητήσεις για τα γεγονότα των Καννών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «εκβιασμό του ευρώ», σημειώνοντας ότι ήταν ένας εκβιασμός που δέσποζε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα. Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν, είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές».

«Ξένα κέντρα, παρασκηνιακά συμφέροντα, αρχιερείς των αγορών και των τραπεζών, διορίζουν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς υπαλλήλους της τρόικας. Χαράζουν πολιτικές, καταρτίζουν προγράμματα τιμωρίας των Ελλήνων, επιβάλλουν τη θέλησή τους. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, αφού συμμετείχαν ως κομπάρσοι στις ανακτορικές συνωμοσίες των μνημονίων, δρουν τώρα ως κομπάρσοι του Βερολίνου και των Μπαρόζο στην Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Αποδείχτηκε πια πέραν πάσης αμφιβολίας, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι παρά προϊόν μιας τεράστιας ανωμαλίας. Και γι’ αυτό είναι παραγωγός μιας τεράστιας ανωμαλίας. Επιβλήθηκαν από το σκοτάδι και δεν μπορεί παρά να παράγουν σκοτάδι».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «γυρίζουμε σελίδα» και ζήτησε από τα μέλη και τους οπαδούς του κόμματος να μην αφήσουν καμία ψήφο να πάει χαμένη. Πόρτα τη πόρτα, σπίτι το σπίτι, να απευθυνθούμε σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Τσίπρας , «γιατί ο αγώνας αυτός δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά. Ο αγώνας αυτός είναι για την Ελλάδα».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: