Τσίπρας: «Μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή», το σύνθημα για τις επερχόμενες εκλογές




Το σύνθημα για τις επερχόμενες εκλογές είναι «μία μάχη, τρεις κάλπες και μία επιλογή», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την Κέρκυρα και πρόσθεσε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι κεντρική πολιτική σκηνή. Ο κ. Τσίπρας κατά την προεκλογική του ομιλία στο νησί, ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ψηφίσουν για την ίδια την ζωή τους, για την Ελλάδα» και έθεσε το δίλλημα: «Με τη Μέρκελ ή με την Ελλάδα. Με το Βερολίνο ή με την αξιοπρέπεια. Με τον Σαμαρά ή με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι είναι μεσίτης μεγάλων συμφερόντων, αλλά και στην τρόικα διαμηνύοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση», και πρόσθεσε: «Αξίζει η πατρίδα μας κάθε αγωνία και κάθε αγώνα για να μην αφήσουμε να τη διαλύσουν, να την ταπεινώσουν, να την ξεπουλήσουν. Να στείλουμε από κει που ήρθαν τις τρόικες, τα μνημόνια, τους Γερμανούς επιτετραμμένους και τους εκπροσώπους των δανειστών. Πρέπει να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Να το σταματήσουμε. Η Ελλάδα οικόπεδο και οι Έλληνες φιμωμένο και φτηνό εργατικό δυναμικό είναι ο στόχος τους».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κρίσιμο ζήτημα των εκλογών είναι το ποια χώρα μας αξίζει, ποια Ελλάδα ονειρευόμαστε, ποιον εφιάλτη σχεδιάζουν, κάνοντας λόγο για μία κοινωνία αθλιότητας. «Μας γυρίζουν πίσω στους Αθλίους του Ουγκώ και στον Γιάννη Αγιάννη και περηφανεύονται και από πάνω».

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ο κ. Τσίπρας, για να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση στην πατρίδα μας, είναι πρώτα το χρέος απέναντι στον άνθρωπο και μετά τα χρέη στους τοκογλύφους και τους δανειστές.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έκανε λόγο για προπαγάνδα του κουρέματος του χρέους, που θέλει να το μετατρέψει από απόδειξη πλήρους αποτυχίας, σε δείγμα επιτυχίας και τόνισε:

«Το πραγματικό κούρεμα και ξύρισμα, είναι αυτό που σας περιμένει στην κάλπη. Κούρεμα και ξύρισμα των ποσοστών σας, της αλαζονείας σας, της καθεστωτικής σας νοοτροπίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την ομιλία του στην τουριστική Κέρκυρα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί σε συνεργασία με φορείς του τουρισμού, ένα Εθνικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης, που προβλέπει ισόρροπη Ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, στήριξη της πρωτοβουλίας και της καινοτομίας, σύνδεσης του τουρισμού με τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε από την Κέρκυρα των χιλιάδων εποχικών εργαζόμενων στον τουρισμό, για την κατάργηση των διατάξεων του ν. 3986/2011, που αποκλείει χιλιάδες εργαζόμενους σε εποχικά επαγγέλματα από τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

«Τα όνειρα του κ. Τσίπρα είναι για τον ελληνικό λαό εφιάλτης…», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι μπροστά σε συγκεντρώσεις που, όπως είπε, φυλλορροούν όλο και περισσότερο, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει το παραλήρημά του. «Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι ζει στον κόσμο του. Θεωρεί καταστροφή το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται πια στα πόδια της. Νοσταλγεί την εποχή που οι δρόμοι φλέγονταν και οι κουκουλοφόροι οργίαζαν. Τον ενοχλεί η σταθερότητα που αποκαταστάθηκε και ζητά να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά του», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: Μ. Τζώρα, Αθηναϊκό Πρακτορείο – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: