Το πόρισμα της κυπριακής Βουλής και ο Συλλούρης




Από τη στιγμή που ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Συλλούρης αποφάσισε να κατέλθει υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ, θα έπρεπε, για λόγους ηθικής και δεοντολογίας, να παραδώσει τα ηνία της προεδρίας της Επιτροπής και να παραμείνει μέλος.

Δεν νοείται να χρησιμοποιεί τις συνεδρίες της Επιτροπής για προσωπική προβολή και ειδικά τώρα που διαπιστώνεται με την ολοκλήρωση του πορίσματος ότι δεν αποδίδονται ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. Για παράδειγμα: Στο πόρισμα καταλογίζονται βαρύτατες ευθύνες στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη.

Δεν καταλογίζονται, όμως, ευθύνες στον πρώην πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη και στον νυν πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, που κάλυπταν τις αποφάσεις Ορφανίδη και πολεμούσαν λυσσαλέα όσους αμφισβητούσαν τις αποφάσεις και τις ικανότητές του να ασκήσει επαρκή εποπτικό ρόλο στις τράπεζες.

Στα μαλακά πέφτουν στο πόρισμα και οι τεράστιες ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το κούρεμα των καταθέσεων.

Το ΑΚΕΛ όλο αυτό τον καιρό, που έγραφε το πόρισμα ο κ. Συλλούρης με τους υπηρεσιακούς της Βουλής, κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου. Δεν αδικώ, όμως, τους βουλευτές του ΑΚΕΛ. Με το που πάνε να πούνε μια κουβέντα, βρίσκουν μπροστά τους τη «χρυσή» πενταετία Δημήτρη Χριστόφια. Και σιωπούν.

ΜΧ – www.philenews.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: