Εφυγε η ολυμπιονίκης Άννα Πολλάτου




Την τελευταία της πνοή στην άσφαλτο άφησε η χάλκινη ολυμπιονίκης του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ το 2000 και εν ενεργεία υποσμηναγός Άννα Πολλάτου, σε ηλικία 31 ετών. Ειδικότερα, η Άννα Πολλάτου έπεσε θύμα τροχαίου δυστυχήματος νωρίτερα το απόγευμα, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε επί της εθνικής οδού Πατρών- Πύργου, με κατεύθυνση προς Κυλλήνη, συγκρούστηκε, για άγνωστους ακόμα λόγους στο ύψος της Βάρδας με ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο που είχε κατεύθυνση προς Πάτρα.

Από τη σύγκρουση βρήκε ακαριαίο θάνατο η 31χρονη, ενώ τραυματίστηκαν ένας άνδρας και μία γυναίκα, που επέβαιναν στο φορτηγό αυτοκίνητο. Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Πύργου.

Η ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής είχε γεννηθεί τον Οκτώβριο του 1983 στην Κεφαλονιά και σε ηλικία πέντε ετών ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη ρυθμική γυμναστική. Εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, η Άννα Πολλάτου είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είχε γίνει το 1999 στην Οζάκα. Επίσης, στο ίδιο πρωτάθλημα είχε κατακτήσει ασημένιο μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό.

Ακόμη, την ίδια χρονιά είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που είχε γίνει στη Βουδαπέστη, ενώ το 2000 είχε κατακτήσει και πάλι το χρυσό μετάλλιο, στη διεθνή συνάντηση που είχε διεξαχθεί στο Τιέ.

Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου, Ανδριανού για το θάνατο της Άννας Πολλάτου

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε την τραγική είδηση της απώλειας της Άννας Πολλάτου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο σύντομο βίο της η Άννα Πολλάτου αφοσιώθηκε σε ένα δύσκολο και ευγενές άθλημα και ευτύχησε να ανταμειφθεί για τους κόπους της, τιμώντας μάλιστα ως Ολυμπιονίκης την οικογένεια της και την πατρίδα μας. Είναι τόσο κρίμα, είναι άδικο, που οι άνθρωποι που αγάπησε η Άννα και ο ελληνικός αθλητισμός την στερούνται τόσο νωρίς. Εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη στους οικείους της».

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός. «Η τραγική είδηση του θανάτου της Άννας Πολλάτου συγκλόνισε κάθε Έλληνα», είπε αρχικά ο κ.Ανδριανός και συνέχισε: «Οι σπουδαίες διακρίσεις που χάρισε στην πατρίδα μας, αλλά και το ήθος της αδόκητα χαμένης Ολυμπιονίκη μας, θα μείνουν άσβεστο τεκμήριο της μνήμης της. Στους οικείους της και στην ελληνική αθλητική οικογένεια εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: