Στην Αθήνα πρέσβης ο Κενεβέζος – Εγκρίθηκαν μεταθέσεις διπλωματών




Ενας πολυσυζητημένος και προδιαγραφόμενος διορισμός έγινε χθες από το υπουργικό συμβούλιο. Ο τέως υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος, διορίστηκε πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα. Θα αντικαταστήσει τον Φαίδωνα Αναστασίου, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στο τέλος Ιουνίου.

Με βάση την απόφαση, ο κ. Κενεβέζος θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιουλίου και θα παραμείνει στη θέση αυτή μέχρι και την ολοκλήρωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορούμαστε, ενώπιον του υπουργικού δεν υπήρξε χθες θέμα διορισμού του τέως ΥΠΑΜ, Φώτη Φωτίου, στη θέση του επικεφαλής του υπό ίδρυση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, παρόλο που αυτό το θέμα συζητείται εδώ και μερικές εβδομάδες.

Σημειώνεται συναφώς ότι οι δυο τέως υπουργοί θα διατηρούνταν στη θέση τους, μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, ωστόσο υπήρξε αντίδραση του ΔΗΣΥ, γεγονός που διαφοροποίησε τους σχεδιασμούς του Προέδρου. Ο Πρόεδρος αποφάσισε τελικά να προχωρήσει, σε αυτή τη φάση, στο διορισμό του Κυριάκου Κενεβέζου στη θέση του πρέσβη. Διορισμός που είναι πολιτικός ενώ στο παρελθόν είχε αναφερθεί πως προοριζόταν για τη θέση αυτή ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Παναγιώτης Αντωνίου. Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο κ. Κενεβέζος όσο και ο κ. Φωτίου, επέλεξαν να τεθούν εκτός Δημοκρατικού Κόμματος ( ανακοίνωσαν αναστολή συμμετοχής στο κόμμα), όταν είχαν διαφωνήσει με την απόφαση για αποχώρηση από την κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, το υπουργικό συμβούλιο προχώρησε και ενέκρινε μεταθέσεις/τοποθετήσεις Αρχηγών Διπλωματικών Αποστολών ως ακολούθως:

Τάσος Τζωνής, Πρέσβης από το Κέντρο στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Ρώμη,

Νέαρχος Παλάς, Πληρεξούσιος Υπουργός από το Κέντρο στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Μπρατισλάβα,

Σταύρος Λοϊζίδης, Πληρεξούσιος Υπουργός από την   Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Αβάνα στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στην Μπραζίλια,

Σταύρος Αυγουστίδης, Σύμβουλος Α΄ από το Κέντρο στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Σόφια,

Ευάγγελος Σάββα, Σύμβουλος Α΄ από το Κέντρο στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας στο Ελσίνκι,

Μαρία Παπακυριακού, Σύμβουλος Α΄ από το Κέντρο στην Πρεσβεία     της Δημοκρατίας στην Κοπεγχάγη

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο πιο πάνω διορισμός ( του κ. Κενεβέζου) και οι τοποθετήσεις ( των πρέσβεων) τελούν υπό την αίρεση της αποδοχής των χωρών διαπίστευσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: