Σκληρή αντιπαράθεση Μώραλη – Γιάννας Αγγελοπούλου




Την αντίδραση του συνδυασμού “Πειραιάς Νικητής” του νεοεκλεγέντα δημάρχου Πειραιωτών Γιάννη Μώραλη προκάλεσαν δηλώσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό “Alpha”, σύμφωνα με τις οποίες «στον Πειραιά δεν υπάρχει Μώραλης, αλλά μόνο Μαρινάκης».

Η κα Αγγελοπούλου έκανε λόγο για «φαινόμενο Μαρινάκη» στον Πειραιά, λέγοντας συγκεκριμένα: «Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι απλώς επιχειρηματίας. Όταν εμφανίζεται κάτι στα κοινά που δεν προέρχεται από την πολιτική είναι ανησυχητικό. Δεν συμφωνώ με την γηπεδοποίηση και σκοτεινές καταστάσεις στην πολιτική. Στον Πειραιά δεν υπάρχει Μώραλης, αλλά μόνο Μαρινάκης».

Με ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός «Πειραιάς Νικητής» αναφέρει: «Η “συγγραφέας” Γιάννα Αγγελοπούλου με το γνωστό σε όλους βίο και πολιτεία παραπονείται για τη νίκη του Πειραιά. Αλησμόνητη η αδυναμία της στα μεγάλα βαλάντια και η βλαχομπαρόκ αισθητική της, που τη ζήσαμε με τα ανεπανάληπτα πυροτεχνήματα, που εξέθεσαν παγκόσμια την Ελλάδα. Καμένο πυροτέχνημα πλέον και αυτή, την αφήνουμε να ζει το δράμα της και να περιοδεύει, αφηγούμενη αυτό».

Δουλειά και έργο για να είναι χαρούμενα τα «Παιδιά του Πειραιά» υποσχέθηκαν ο Ι. Μώραλης και ο Β. Μαρινάκης

Γλέντι έχει στηθεί στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στο κέντρο του Πειραιά, όπου βρίσκεται το εκλογικό κέντρο του νικητή του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, Γιάννη Μώραλη.

Ο νέος δήμαρχος Πειραιά με το συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» έφτασε λίγα λεπτά νωρίτερα από τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, και αμφότεροι κατέβαλαν προσπάθεια για να προσεγγίσουν το βήμα που είχε στηθεί, εξαιτίας του συγκεντρωμένου πλήθους, το οποίο προσπαθούσε να τους αγκαλιάσει και να τους συγχαρεί. Οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν και ανέβηκαν από κοινού στο βήμα για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

Φανερά συγκινημένος, ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Σήμερα, είναι μία μεγάλη ημέρα για τον Πειραιά. Σήμερα, στον Πειραιά δεν υπάρχουν νικητές και νικημένοι. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Πειραιώτισσες και όλους τους Πειραιώτες. Και αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, για τη συμμετοχή τους σε αυτήν τη δημοκρατική εκλογική διαδικασία». «Ένα είναι βέβαιο και το γνωρίζουμε. Έχουμε πολύ δουλειά και δύσκολο έργο. Έχουμε, όμως, σχέδιο και αστείρευτες δυνάμεις και θα πετύχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής”, όλους τους συνεργάτες, τους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, γι’ αυτόν τον ωραίο αγώνα που δώσαμε αυτές τις 40 ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, που με στηρίζουν και πάνω απ’ όλα τη μητέρα μου και τον πατέρα μου. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Να είστε καλά» πρόσθεσε.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Σήμερα, ο πειραϊκός λαός ψήφισε. Σήμερα, ο πειραϊκός λαός νίκησε. Αυτήν τη μεγάλη νίκη, σήμερα το βράδυ, θέλω να την αφιερώσω στον πατέρα μου, Μιλτιάδη Μαρινάκη». «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για έναν καλύτερο Πειραιά, για να είναι χαρούμενα τα “Παιδιά του Πειραιά”. Να ξέρετε ότι εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους Πειραιώτες. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Όλοι μαζί. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου» συμπλήρωσε.

«Δεν είμαι χαρούμενος η πικραμένος. Αυτό που μου βγαίνει είναι ότι λυτρώθηκα, καθώς από το 1974 ασχολούμαι με την πολιτική. Δικαιούμαι και εγώ να ξεκουραστώ» δήλωσε σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά.

ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος κάνοντας μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος παραδέχθηκε εμμέσως ότι δεν βγήκε το άνοιγμα προς την αριστερά, με τη χαρακτηριστική φράση: «Κακά τα ψέματα, ένας αριστερός δεν μπορεί να έρθει στον Μιχαλολιάκο». Συμπλήρωσε ότι τέτοια θέματα μια μερίδα του τύπου, τα επισημαίνει και είναι κάτι που πρέπει «να το δούνε» αναφερόμενος στο γενικότερο πολιτικό κλίμα. Ανέφερε, επίσης, ότι τις επόμενες ημέρες με στελέχη του συνδυασμού του θα δώσει μια συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα.

Νωρίτερα ο κ.Μιχαλολιάκος επισκέφθηκε τα εκλογικά περίπτερα των συνδυασμών στην πλατεία Κοραή, ενώ χαιρέτησε στελέχη του συνδυασμού του και πολίτες.

ΠΗΓΗ: Ασπασία Βελονάκη, ANA-MPA

Gianna01-02july2013

Για το ίδιο θέμα η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ έγραψε:

«Καμένο πυροτέχνημα» χαρακτηρίζουν τη Γιάννα Αγγελοπούλου οι άνθρωποι του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» με αφορμή τα όσα υποστήριξε για την εκλογή του Γιάννη Μώραλη στο δήμο Πειραιά αφήνοντας αιχμές κατά του συνδυασμού.

«Η ‘συγγραφέας” Γιάννα Αγγελοπούλου με το γνωστό σε όλους βίο και πολιτεία παραπονείται για τη νίκη του Πειραιά. Αλησμόνητη η αδυναμία της στα μεγάλα βαλάντια και η βλαχομπαρόκ αισθητική της, που τη ζήσαμε με τα ανεπανάληπτα πυροτεχνήματα, που εξέθεσαν παγκόσμια την Ελλάδα. Καμένο πυροτέχνημα πλέον και αυτή την αφήνουμε να ζει το δράμα της και να περιοδεύει αφηγούμενη αυτό» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Δριμύτατη επίθεση Αγγελοπούλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Με βαρύτατες κατηγορίες επιτέθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου στον Βαγγέλη Μαρινάκη, φτάνοντας να εξισώσει τον επιχειρηματία και νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Πειραιά με «φαινόμενα τύπου Χρυσή Αυγή».

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τα πρώτα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών και ενώ στον Πειραιά εκατοντάδες άνθρωποι επευφημούσαν τον κ. Γιάννη Μώραλη και τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η πρώην πρόεδρος του «Αθήνα 2004» είπε «υπάρχουν νέες πολιτικές δυνάμεις, μερικές με επικίνδυνο τρόπο, όπως η Χρυσή Αυγή. Ή όπως ο Μαρινάκης στον Πειραιά. Τους ευνοείτε ονομάζοντάς τους μόνο επιχειρηματίες. Για μένα όταν εμφανίζεται κάτι στην πόλη, το οποίο δεν είναι πολιτική γραμμή, όταν εμφανίζεται ο τρόπος χειραγώγησης των πολιτών και των media. Όταν εμφανίζεται μια γηπεδοποίηση, με μπράβους και ίσως στο βάθος ένα σκοτεινό υπόβαθρο. Είναι Χρυσή Αυγή; Δεν είναι Χρυσή Αυγή; Τότε μη μιλάτε για επιχειρηματίες, γιατί θίγετε τους καλούς επιχειρηματίες, είτε μιλάμε για κάποιος που έχει μαγαζί στην Ομόνοια, είτε για κάποιον άλλον. Κοιτάξτε τι γίνεται όλον αυτό τον καιρό στον Πειραιά. Χρειάζεστε περαιτέρω εξήγηση από τη Γιάννα Αγγελοπούλου; Δεν υπάρχει Μώραλης. Εμείς βλέπουμε μόνο Μαρινάκη».

Γενικότερα, ως φιλοξενούμενη στο εκλογικό πάνελ του Alpha η κα Αγγελοπούλου χαιρέτισε την άνοδο νέων πολιτικών δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τες ως παράγοντες ισορροπίας του δημοκρατικού πολιτεύματος: «Βλέπω μια ισορροπία -και αυτή είναι καλόδεχτη. Είμαι πάρα πολύ ευτυχής ως Ελληνίδα διότι δεν είμαστε πια στο status quo που ήμασταν δεκαετίες πριν. Εμφανίζονται νέες δυναμικές, εμφανίζονται νέα κόμματα, νέοι συνδυασμοί. Έχει ήδη ανοίξει ο ορίζοντας σε νέες πολιτικές δυνάμεις και σε άλλα κόμματα -αν εξαιρέσουμε βέβαια το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που είναι αποκρουστικό όπως και το κύμα βίας που εμφανίζεται. Έχουν αναδειχθεί νέες δυνάμεις, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πώς ήταν τα πράγματα πριν δύο ή τρία χρόνια για συνδυασμούς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, βλέπουμε αντίθετα συνδυασμούς που είχαν τη μερίδα του λέοντος, να έχουν καταποντιστεί ή σχεδόν. Για εμένα και εννοώ για τον κόσμο, αυτό είναι κάτι ευχάριστο. Καθετί καινούργιο αξίζει την προσοχή μας».

Τέλος, όταν οι συντονιστές της εκλογικής εκπομπής, κα Έλλη Στάη, Αντώνης Σρόιτερ και ο Δήμος Βερύκιος ζήτησαν από την κα Γιάννα Αγγελοπούλου, για πολλοστή φορά, να τοποθετηθεί σχετικά με τα πολιτικά της σχέδια και ιδιαίτερα το εάν θα την ενδιέφερε να διεκδικήσει την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015, εκείνη απάντησε διπλωματικά «όποτε μού ζητήθηκε, έχω προσέλθει. Βάζω όμως έναν όρο: Θέλω να έχω απόλυτη ευθύνη της θέσης που μου δίνεται. Απόλυτη ευθύνη».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: