Συνελήφθησαν δημοσιογράφοι γιατί έβγαλαν φωτογραφίες!




Διοικητική έρευνα διατάχθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με επεισόδιο στο Κολωνάκι μεταξύ ιδιωτών στο οποίο ενεπλάκησαν και δημοσιογράφοι του «Πρώτου Θέματος», και που έγινε γνωστό μέσω δημοσιευμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα που τράβηξαν την προσοχή του Αρχηγείου, ο δημοσιογράφος και ο φωτορεπόρτερ καθώς κι ένας εργαζόμενος στο τεχνικό τμήμα της ιστοσελίδας βρέθηκαν μπροστά σε τροχαίο ατύχημα στην οδό Σπευσίππου και άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το τροχαίο συνέβη όταν το αυτοκίνητο της Αλεξίας Έβερτ, προσέκρουσε στο αυτοκίνητο του εφοπλιστή Θέμη Πετράκη που ήταν σταθμευμένο στην οδό Σπευσίππου. Τα τρία άτομα που τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο, μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, όπου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τους έσβησαν το οπτικό υλικό.

Για παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου έκανε λόγο η ΕΣΗΕΑ, σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες εναντίον των ρεπόρτερ Φρίξου Δρακοντίδη, William Faithful και Γιώργου Κοίλιαρη, οι οποίοι κάλυψαν τροχαίο ατύχημα στο Κολωνάκι.

Οι συνάδελφοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το γεγονός, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς, τόσο από τον εμπλεκόμενο στο τροχαίο ατύχημα εφοπλιστή Θέμη Πετράκη, όσο και από σωματοφύλακές του. Στη συνέχεια αστυνομικοί, οδήγησαν τους συναδέλφους στο αστυνομικό τμήμα, «έσβησαν» φωτογραφίες από το ατύχημα και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο! Την ίδια ώρα, οι σωματοφύλακες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και οπλισμένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Τελικά, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά τη νύχτα. Προκαλεί, όμως, τεράστια κατάπληξη η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι εμποδίζουν το δημοσιογραφικό έργο και ανέχονται προπηλακισμούς και φραστικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου. Ζητούμε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει αμέσως μέτρα.

Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δίδεται η εντύπωση ότι η οικονομική ισχύς επιτρέπει την ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά κατά πολιτών και δημοσιογράφων».

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα (protothema.gr)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: