Σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τους ναζί




Βαρείς χαρακτηρισμούς και σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή τους ψηφοφόρους που επέλεξαν συνδυασμούς της Χρυσής Αυγής στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Αφορμή για τη νέα αντιπαράθεση είναι η αναφορά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο θέμα, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του “Αντέννα” είπε:

Προφανώς όποιος θέλει και από τους ψηφοφόρους τους Χρυσής Αυγής να μας ψηφίσει θα το βλέπαμε, αλλά εγώ θέλω να πω ότι οι πολίτες αυτοί έχουν κάποια ευθύνη για αυτή την κατάσταση γιατί πλέον κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζα τι είναι η Χρυσή Αυγή. Σε κάθε περίπτωση του καλούμε να αλλάξουν άποψη σε σχέση με το πόσο αποτελεσματική είναι η ψήφος τους για να εκφράσουν την οργή τους και την αγανάκτησή τους”.

Σχολιάζοντας τα περί “φλερτ” των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε:

Όταν ρητορικά κάποιοι καταδίκαζαν τη Χρυσή Αυγή εμείς πέρυσι την αντιμετωπίσαμε έμπρακτα απαγορεύοντας το συσσίτιο. Τότε ο κ. Σακελλαρίδης και η παράταξή του ήταν απόντες, όταν εγώ απαγόρευσα το συσσίτιο εκείνο το πρωί ήμουν μόνος μου. Δεν θα αλληθωρίζουμε όταν μιλάμε στη Χρυσή Αυγή. Με το ένα μάτι να τους κλείνουμε το αντιμνημονιακό και με το άλλο μάτι να στρεφόμαστε στην Αριστερά στα θέματα της μετανάστευσης”.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης, ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν ταυτίζει την ηγεσία της Χ.Α. με το σύνολο των πολιτών που επέλεξαν το νεοναζιστικό μόρφωμα και μιλώντας στον “Βήμα fm” δήλωσε:

“Όλοι αυτοί που έχουν απομειώσει την πολιτική στην πατρίδα μας, που έχουν επιτρέψει διάφορους σχηματισμούς που πληγώνουν τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε ξαφνικά ζητούν βιογραφικό για τον κάθε ψηφοφόρο”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στηρίζει στην Αθήνα τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τονίζει:

“Το κάλεσμα Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο. Ο Χρήστος Γούδης, υποψήφιος με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη, δηλώνει με επιστολή του τη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτη φορά ναζί-Αριστερά”.

“Παλιά μου τέχνη κόσκινο”, ήταν η πρώτη φράση της απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στην οποία τονίζεται ότι η δήλωσή του “ξεπερνά για άλλη μια φορά τον Γκέμπελς”.

“Μόνο ο κ. Κεδίκογλου μπορεί να κάνει πολιτική με γραφικούς τύπους σαν τον κ. Γουδή. Πέρα, όμως, από την πολιτική χυδαιότητα του κυβερνητικού εκπροσώπου η στάση του είναι επικίνδυνη για το τόπο διότι δημιουργεί την εντύπωση ότι η ναζιστική Χρυσή Αυγή έχει και άλλους συνομιλητές εκτός του κ. Μπαλτάκου”, καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Ο Σίμος Κεδίκογλου συνέχισε όμως την αντιπαράθεση αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει “κουβέντα για το επίσημο προσκλητήριο στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, εκτός κι αν θεωρούνται _γραφικοί τύποι_ οι κ.κ. Σκουρλέτης, Σακελλαρίδης, Καλύβης και η κ. Δούρου”, ενώ προσθέτει:

“Και το ανατριχιαστικό ζευγάρωμα συνεχίζεται με το άρθρο που έδωσε ο κ. Παπαδημούλης σε φιλικό site της Χρυσής Αυγής. Πρώτη φορά ναζί- Αριστερά”.

Απαντώντας στο θέμα του άρθρου ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε στο Twitter:

“Το άρθρο στο defencenet εστάλη με πρωτοβουλία συνεργάτη μου και χωρίς έγκρισή μου. Ήταν λάθος. Η λάσπη, όμως των ‘Μπαλτάκων’ δεν μας αγγίζει”.

Τη “σκυτάλη” της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα πήρε και η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Άραγε τι έχει να πει ο κ. Μανώλης Γλέζος για τα αδιανόητα χαριεντίσματα των συντρόφων του στο ΣΥΡΙΖΑ με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής;”

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας και αναφέρει:

“Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο πανικός της ΝΔ από την επερχόμενη ήττα θα γίνεται μεγαλύτερος. Το αποδεικνύει αυτό και η έκδοση άσχετων ανακοινώσεων ανά ώρα, ο μέσος όρος των οποίων καθημερινά μεγαλώνει. Περιμένουμε τις επόμενες μέρες ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Κατανοούμε”.

Τα “πυρά” του κατά του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε και ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δ. Καρύδης, ο οποίος τόνισε:

“Το ‘γλείψιμο’ του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή καλά κρατεί: Πρώτος ο κ. Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής δεν ανέφερε τίποτα για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και συνεχίζει να μη λέει τίποτα. Μετά τη σκυτάλη την πήρα ο κ. Σακελλαρίδης και η κ. Δούρου”.

ΠΗΓΗ: MEGA CHANNEL

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: