Σφοδρή κόντρα για τον “αναγκαστικό δανεισμό” του Μανώλη Γλέζου




Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης αλλά και την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου περί εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού. Ο Μ. Γλέζος επανήλθε κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του, χαρακτηρίζοντας «πανικόβλητο» τον πρωθυπουργό.

Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας τις οικονομικές προτεραιότητες του κόμματος ανέφερε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ «πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο… Ας πούμε πάνω από 100.000. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».

Αμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου: «Ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος αποκαλύπτει σε σημερινή συνέντευξη του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα κάνει εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό για εισοδήματα πάνω από ένα όριο».

Δηλαδή, αναγκαστική δήμευση των καταθέσεων, όπως έγινε στην Κύπρο. Ο Ελληνικός λαός οφείλει να γνωρίζει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, θα προκαλέσει εκροή καταθέσεων (bank run), κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και τελικά, χρεοκοπία.

Ο κ. Τσίπρας συνειδητά επιδιώκει την καταστροφή για να επιβεβαιωθεί η μιζέρια του… Ο Ελληνικός λαός δεν θα του το επιτρέψει!».

Σαμαράς: Ευτυχώς κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά

Στο θέμα παρενέβη το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Τρίπολη ο Αντώνης Σαμαράς:

«Γεννήθηκαν μέσα από την κρίση και ξέρουν ότι θα εξαφανιστούν όταν τελειώσει η κρίση. Κάνουν ό,τι μπορούν να μας ξαναρίξουν στην κρίση. Καλλιεργούν την αστάθεια και τη μιζέρια γιατί μόνο έτσι μπορούν να επιζήσουν. (…) Ακούστε και τη νέα ρουκέτα που έριξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του στο ευρωψηφοδέλτιο μάς αποκάλυψε σήμερα ότι έχουν σκοπό να κάνουν εσωτερικό δανεισμό πάνω από κάποιο όριο. Αν ο κόσμος τους πίστευε, θα είχαμε φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες. Αλλά ευτυχώς ο κόσμος δεν τους παίρνει πλέον στα σοβαρά…»

«Πρέπει να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα μπροστά, αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το λάθος του εφησυχασμού. Αυτή είναι η νέα, αναπτυξιακή Ελλάδα. Είχε τέτοια απήχηση αυτό το όραμά μας για τη νέα Ελλάδα που το υιοθέτησαν ακόμη και αυτοί που πολεμούν αυτό το όραμα και ανακύκλωναν την μιζέρια που αφήνουμε πίσω», δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός, επανερχόμενος στο σύνθημα της «νέας Ελλάδας» που αποτελεί άλλο σημείο αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση.

Ελιά: Συνταγή για χρεοκοπία

Η συνταγή της ασύντακτης χρεοκοπίας, της ενθάρρυνσης της απόσυρσης των καταθέσεων, της κατάρευσης του τραπεζικού συστήματος και όλης της οικονομίας κυριαρχούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την δημοσιονομική διαχείριση, σχολίασε με ανακοίνωση της η Ελιά Δημοκρατική Παράταξη, την πρόταση του Μανώλη Γλέζου για επιβολή αναγκαστικού δανεισμού.

«Με αυτές τις απόψεις η χώρα θα βρίσκεται πάντα κάτω από μνημόνιο και τρόικα που ήδη την αποζητά ο κ. Τσίπρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γλέζος: Ο Σαμαράς πανικόβλητος προσπαθεί να διαστρεβλώσει τις δηλώσεις μου

Για διαστρέβλωση από την κυβέρνηση, των δηλώσεών του περί «εσωτερικού αναγκαστικού δανεισμού» έκανε λόγο την Κυριακή, ο Μανώλης Γλέζος, υποστηρίζοντας ότι δεν μίλησε ποτέ για καταθέσεις, αλλά για εισοδήματα, ενώ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι «εκτός του ότι είναι αδιάβαστος, είναι και πανικόβλητος».

Διαβάστε ακόμη: Κεδίκογλου: Γιατί δεν αποδοκίμασε ακόμη τη θέση Γλέζου ο κ. Τσίπρας;

ΠΗΓΗ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: