Θα επαναλάβω την έκκλησή μου προς τους πολίτες της Κύπρου ενόψει των Ευρωεκλογών… Πριν χαρίσετε τη ψήφο σας στα κόμματα και τους πολιτικούς που κατέστρεψαν την οικονομία και έστειλαν στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, σκεφτείτε τι είχατε και τί χάσατε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επειδή αυτοί που ορκίστηκαν να υπηρετήσουν το λαό, έκλεψαν στο όνομα των …πολιτών.

Πολιτικοί, τραπεζίτες και οικονομικοί παράγοντες εξαφάνισαν τον πλούτο του κυπριακού κράτους. Ηρθε η ωρα του λαού να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα αυτούς που τον πόνεσαν και τον μετέτρεψαν σε δούλο στον ίδιό του τον τόπο. Καλύτερα η αποχή παρά η επιβράβευση των πολιτικών τους. Και σήμερα έχετε τη μεγάλη ευκαιρία. Ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης (φωτογραφία) είναι μία εξαιρετική περίπτωση Κυπρίου και επιστήμονα και η Κύπρος τον χρειάζεται στις Βρυξέλλες…

ΥΣΕΡΟΓΡΑΦΟ (προς τον κ. Πρέσβη): Μερικοί στην Πρεσβεία δεν έπαιξαν «καθαρά» και δεν πρόσφεραν καλές υπηρεσίες στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ. Ο κ. Αναστασιάδης δεν έδωσε ποτέ τη συναίνεσή του για τη μετάβαση του κ. Μπάιντεν στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το λάθος του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ότι δεν ενημέρωσε εγκαίρως την Ουάσιγκτον… Διότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δεν είχε καμία όρεξη να επισκεφθεί το ανδρείκελο της κατοχικής δύναμης. Ηταν το μοναδικό μελανό σημείο της επίσκεψης.

Ο Κασουλίδης και το σχέδιο λύσης: Ενοχλήθηκαν μερικοί αναγνώστες και μου έγραψαν τα παράπονά τους για το σχόλιό μου, που αφορούσε τονυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Προσωπικά πιστεύω ότι το 2004 υποστήριξε το σχέδιο Ανάν από σεβασμό προς τον μέντορά του, Γλαύκου Κληρίδη. Εάν το αποτέλεσμα της νέας προσπάθειας είναι ένα νέο σχέδιο Ανάν ή παραλλαγή του, ο κ. Κασουλίδης θα αρνηθεί να δώσει την υποστήριξη του. Ο υπουργός Εξωτερικών δικαιούται εύσημα για την αλλαγή της πολιτικής των ΗΠΑ έναντι του στρατηγικού ρόλου της Κύπρου. Με την βοήθεια μερικών ρομαντικών της Ομογένειας, και διπλωματών, που δεν διαβρώθηκαν την εποχή της προσπάθειας επιβολής του σχεδίου Ανάν, έπεισε τα ανώτερα δώματα της αμερικανικής διπλωματίας. Σημαντικότατη, βεβαίως, και η συνδρομή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τώρα, πρέπει να εργαστούν σοβαρά και να μην χάσουν την ευκαιρία που κέρδισαν, να μπορούν να μιλήσουν με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, όποτε θεωρούν ότι απαιτείται.

ΜΙΧ. ΙΓΝ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: