Πούτιν: “Απειλές ‘ακραίων’ στοιχείων να παρεμποδίσουν την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη”




Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του σχετικά με τις απειλές “ακραίων” στοιχείων στην Ουκρανία να παρεμποδίσουν τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Η Ευρώπη εξαρτάται κατά πολύ από τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου που μεταφέρονται μέσω αγωγών που διατρέχουν την Ουκρανία.

Οι σχέσεις ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα έχουν επιδεινωθεί μετά την ανατροπή του φιλορώσου Ουκρανού προέδρου και την προσάρτηση της Κριμαίας–περιοχής της Ουκρανίας–στη Ρωσία.

Την ίδια ώρα ο Αντρέι Μπελούσοφ, ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του προέδρου Πούτιν, δήλωνε ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να λάβει υπόψη της τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία αποφασίζοντας αν θα επιβάλλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας για την ανάμειξή της στην ουκρανική κρίση”.

“Ελπίζω ότι λαμβάνοντας αυτές τις αποφάσεις…θα ληφθούν υπόψη τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία και η εξάρτηση από αυτές. Πρόκειται για ευρωπαϊκές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται εδώ, εργάζονται για τις ευρωπαϊκές αγορές ως επί το πλείστον και στέλνουν στην Ευρώπη βαλίτσες με χρήματα”, δήλωσε ο Αντρέι Μπελούσοφ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Ρωσία ενδέχεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν οι κυρώσεις περιορίσουν τις εμπορικές της σχέσεις με άλλες χώρες.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: