Ποιός έχασε τη ντροπή… Καυγαδίζουν για τους ψηφοφόρους των ναζί




Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, μετά τις δηλώσεις στελεχών αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μίλησε για «παραπλανημένους ψηφοφόρους» που οφείλουν να ξανακερδίσουν πίσω οι δημοκρατικές παρατάξεις, γράφει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στην ιστοσελίδα της.

«Αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα». Αυτόν τον στίχο επανέλαβε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, αναφέροντας ότι ο Νίκος Χουντής στον Alpha, η Ράνια Σβίγγου στο BHMA FM, o Δημήτρης Παπαδημούλης στον ΑΝΤ1, η Ρένα Δούρου στον Σκάι, ο Κρίτων Αρσένης στον ΑΝΤ1, ο Κώστας Χρυσόγονος στον Alpha και ο Δημήτρης Χριστόπουλος στον Σκάι, ακολουθώντας τη γραμμή Τσίπρα, απηύθυναν κάλεσμα στη Χρυσή Αυγή.

«Αποκορύφωμα η Ελένη Σωτηρίου, που χαρακτήρισε “κοινή λογική” την ανοικτή πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή με τη δικαιολογία της αντιμνημονιακής ψήφου» πρόσθεσε η κ. Ασημακοπούλου.

«Τώρα πια είμαστε βέβαιοι πως ο πανικός της ΝΔ χτυπάει κόκκινο, η λογική θολώνει και το παραλήρημα συνεχίζεται. Σας συνιστούμε ψυχραιμία, μην χάνετε και τα τελευταία ψήγματα σοβαρότητας, όσο μιλάτε επιβαρύνετε τη θέση σας, λίγο ντροπή δεν βλάπτει» σχολίασε, απαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτυευσης κυκλοφόρησε ανεπίσημο και μακροσκελές σημείωμα, με το οποίο υποστηρίζει ότι η ΝΔ και η Χρυσή Αυγή «συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων», ότι «είναι αδελφά κόμματα».

Το σημείωμα, στο πολιτικό σχόλιό του επισημαίνει ότι έναν «ανήθικο πόλεμο λάσπης ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ με πρόσχημα την Χρυσή Αυγή επιστρατεύουν λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη μάχη των ευρωεκλογών οι πανικόβλητοι για την καταρρέουσα κυβέρνησή τους Σαμαράς-Βενιζέλος».

«Το “γλείψιμο” του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή καλά κρατεί» σχολιάζει, με δήλωσή του, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. «Πρώτος ο κ. Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής δεν ανέφερε τίποτα για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και συνεχίζει να μη λέει τίποτα. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι κάθε ψήφος από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτη. Μετά τη σκυτάλη την πήραν ο κ. Σακελλαρίδης και η κ. Δούρου που θέλουν κάθε χρυσαυγίτικη ψήφο.

»Το θέμα βέβαια είναι τι γίνεται με την αριστερά, τις αρχές και τις αξίες της. Τελικά το ρητό “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” πάντα επικρατεί», σημειώνει ο κ.Καρύδης.

Να μην φλερτάρουν άμεσα με τη Χρυσή Αυγή κάλεσε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τάξου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. «Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη» τόνισε, σε δήλωσή του, και πρόσθεσε ότι κάθε «κλείσιμο του ματιού» στα μέλη και τους ψηφοφόρους της προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες.

«Οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το δημοκρατικό τόξο στη χώρα μας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις, να πάρουν σαφείς αποστάσεις από φαινόμενα και πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης.

Διαβάστε ακόμη:

Τατσόπουλος: Αν δεν είχα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έφευγα σήμερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: