Πεκίνο: Ηταν ένα σοβαρό και βίαιο τρομοκρατικό συμβάν




“Σοβαρό και βίαιο τρομοκρατικό συμβάν” χαρακτήρισε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας την επίθεση που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα της Σινγιάνγκ στη δυτική Κίνα. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά θύματα από την έκρηξη.

Νωρίτερα σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα τα οδήγησαν σε κατάμεστη υπαίθρια αγορά της πόλης Ουρούμκι, πέταξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς προς το πλήθος, ενώ το ένα αυτοκίνητο εξερράγη.

Ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ασφαλείας Μενγκ Σιανζού δεσμεύτηκε να “συνθλίψει την υπεροψία των βίαιων τρομοκρατών”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι αρχές δημόσιας ασφάλειας έλαβαν έκτακτα μέτρα, προστίθεται. Πάντως, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα αριθμό θυμάτων.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μία περίοδο μεγάλης έντασης στην περιοχή. Η Κίνα κατηγορεί τους ένοπλους αυτονομιστές που δραστηριοποιούνται στην περιοχή για μία σειρά από βίαιες επιθέσεις τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Έκρηξη σημειώθηκε την Πέμπτη στην πρωτεύουσα της δυτικής περιοχής της Κίνας, Σιντζιάνγκ, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να αναφέρει κατά πόσον η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε μια πολυσύχναστη αγορά της πόλης, ή εάν υπήρχαν θύματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, ακόμα και για νεκρούς, κάτι για το οποίο κάνει αναφορές και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αδιευκρίνιστος είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε δύο οχήματα εκσφενδόνισαν εκρηκτικά σε μια ανοιχτή αγορά της πόλης Ουρούμτσι στις 07:50 της Πέμπτης (τοπική ώρα), μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων Σίνχουά επικαλούμενο δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων. Όπως είπαν, εκρηκτικά εκσφενδονίζονταν από τα οχήματα, ενώ ένα από αυτά εξερράγη.

ΠΗΓΗ: AFP, REUTERS, DPA, ANA-MPA – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: