Ούτε φταίει ούτε γνώριζε τίποτα o Καραμανλής!




Του ΕΡΡΙΚΟΥ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, www.ethnos.gr

Eίναι γνωστή η απεγνωσμένη προσπάθεια των προσκείμενων στη Δεξιά και ιδιαίτερα στην καραμανλική πτέρυγα να εμφανίσουν τον πρωθυπουργό της 5ετίας ως άμοιρο ευθυνών για τη σημερινή κατάντια της χώρας. Και είναι επίσης γνωστή και η προσπάθεια να εμφανιστεί ως αδικημένος γιατί και μέτρα ήταν έτοιμος να πάρει αλλά δεν πρόλαβε, και πολιτική πανστρατιά συγκάλεσε αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής προστέθηκε κι ένα νέο επιχείρημα από νεοδημοκρατικής λογικής διαδικτυακά προπαγανδιστικά blogs. Κοντά στ’ άλλα φταίνε και τα προσκείμενα στην τότε αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ επειδή όχι μόνο δεν βοήθησαν την προσπάθεια Καραμανλή, αλλά αντίθετα την αντιπολιτεύτηκαν σκληρά. Και έχουν δίκιο. Ετσι έγινε.

Μόνο που εκείνο που παρέλειψαν να αναφέρουν είναι ότι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για τη στάση των μέσων ενημέρωσης ήταν ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος επί μήνες εξαπατούσε τους πάντες ?τον ελληνικό λαό, τον πολιτικό κόσμο και ακόμη και την Ευρωπαϊκή Ενωση? δίνοντας ψεύτικα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Την ώρα που το έλλειμμα είχε γίνει διψήφιο εκείνος φρόντιζε να στέλνονται στις Βρυξέλλες εκθέσεις που το παρουσίαζαν μόλις στο 6%.

Ακόμη και στο τελευταίο debate πριν από τις εκλογές είχε ερωτηθεί ευθέως από τον Γ. Παπανδρέου αν τα στοιχεία για την οικονομία που παρουσιάζει η κυβέρνηση ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή όχι και ο τότε πρωθυπουργός είχε αδίστακτα υπεραμυνθεί της ακρίβειας των στατιστικών δεδομένων, για τα οποία είχαμε καταστεί ήδη περίγελος των εταίρων μας.

Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και πρόσφατα ακόμη αρκετοί από τους ανήκοντες στη σφαίρα επιρροής του βουλευτές πιπίλιζαν την καραμέλα της παραχάραξης των στοιχείων του ελλείμματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και μέχρι και εναντίον του Γ. Στουρνάρα είχαν εκδηλωθεί, κατηγορώντας τον ότι υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα μέσω των προϋπολογισμών που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή. Φυσικά, τους προϋπολογισμούς τούς ψήφισαν. Και αυτοί αλλά και ο ίδιος ο Καραμανλής.

Καλή και αναγκαία, λοιπόν, η κριτική στα ΜΜΕ, αλλά εξαρτάται για ποια θέματα ασκείται και από ποιους ασκείται. Διότι μπορεί να μεταβληθεί σε μπούμερανγκ.

Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: