Ο Ζερόμ Κερβιέλ, πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale φυλακίστηκε στη Νίκαια




Ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale Ζερόμ Κερβιέλ φυλακίστηκε σήμερα στη Νίκαια της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας λίγο μετά τη σύλληψή του κατά την επιστροφή του από την Ιταλία, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της Νίκαιας Ερίκ Μπεντός.

“Οδηγήθηκε στη φυλακή της Νίκαιας, μέχρι νεωτέρας” δήλωσε ο Μπεντός, ενώ ο Κερβιέλ είχε ζητήσει από την εισαγγελία της Νίκαιας την αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

Ο Κερβιέλ πέρασε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Μεντόν, στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, μετά την σύλληψή του τα μεσάνυχτα, οπότε έληγε διορία για την παρουσίασή του στις αρχές προκειμένου να εκτίσει την τριετή ποινή φυλάκισής του. Ο Κερβιέλ δεν πρόβαλε καμιά αντίσταση στις αρχές και μεταφέρθηκε στη φυλακή της Νίκαιας.

Ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, τα δύο με αναστολή, για απάτη που στοίχισε στη γαλλική τράπεζα περί τα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ to 2008.

Ο 37χρονος Κερβιέλ, το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί στην υπόθεση αυτή και ο οποίος συνεχίζει να κατηγορεί την τράπεζα στην οποία εργαζόταν ότι κάλυπτε τις ενέργειές του πριν στραφεί εναντίον του, ζήτησε το Σάββατο από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ εγγυήσεις “ασυλίας” για πρόσωπα που μπορούν να καταθέσουν υπέρ αυτού.

 

ΠΗΓΗ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: