Ο Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν προοδευτικούς υποψήφιους




Κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, απηύθυνε από την Πάτρα ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απόψε, σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, «καλούμε κάθε δημοκράτη, κάθε προοδευτικό πολίτη, κάθε πατριώτη που νοιάζεται και αγωνιά για το μέλλον της πατρίδας μας, κάθε αδικημένο του μνημονίου ανεξάρτητα από το αν συμφωνούν σε όλα με το ΣΥΡΙΖΑ, να ενώσουν την αγωνία και την ελπίδα τους για το αύριο του τόπου και του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας πως «ότι κι αν ψήφισαν οι πολίτες την περασμένη Κυριακή, τώρα καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στο καθαρό πρόσωπο της αριστεράς και στο σκοτεινό πρόσωπο όσων με όπλα το ψέμα και τον εκβιασμό βυσσοδομούν σε βάρος του ελληνικού λαού».

Στην συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως «απέναντί μας έχουμε μια δοτή και ετοιμόρροπη κυβέρνηση, που συγκροτήθηκε στα ανακτοβούλια και στους σκοτεινούς διαδρόμους των Καννών». Και συμπλήρωσε:

«Στις Κάννες διορίστηκαν τοποτηρητές της βαρβαρότητας εκείνοι που παριστάνουν τους σωτήρες μας. Στις Κάννες, με ένα τηλεφώνημα, μια εντολή στα όρθια, ένα νεύμα των επικυρίαρχων, πέταξαν την ασπίδα των υποσχέσεών τους προς τον ελληνικό λαό, και έκαναν οδηγό τους τις οδηγίες του Βερολίνου κατά του ελληνικού λαού. Και τώρα ζητούν από τον ίδιο λαό να επικυρώσει τη συνωμοσία εις βάρος του».

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζοντας την επίθεση κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι «προχωρούν σε εκλογικό εκβιασμό όταν λένε στον ελληνικό λαό ψηφίστε μας, γιατί εμάς θέλουν η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Γιούνκερ». Όπως πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας «σκοπός της κυβέρνησης είναι να συνεχίσει με νέα μέτρα, νέες περικοπές, νέα χαράτσια και νέα λεηλασία και ξεπούλημα του πλούτου της πατρίδας μας».

Επίσης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα της δημοκρατίας το ελληνικό λόμπι της κας Μέρκελ, δεν μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα της ανεξαρτησίας οι υποτακτικοί του Μπαρόζο, δεν μπορούν να εκπροσωπούν την υπερηφάνεια των Ελλήνων οι κήρυκες της υποταγής». Ακόμη, υπογράμμισε ότι «δεν μπορούν ούτε να διαπραγματευτούν, ούτε να συζητήσουν ισότιμα, ούτε να διεκδικήσουν το παραμικρό οι υπάλληλοι της αγριότητας», γι΄ αυτό όπως πρόσθεσε «την Κυριακή πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και όπως τόνισε «την περασμένη Κυριακή έγινε ένα μεγάλο βήμα για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια, την αγριότητα, την κηδεμονία, και τους πολιτικούς εκφραστές τους». Και πρόσθεσε:

«Η Αθήνα, η Αττική, μια σειρά δήμοι και περιφέρειες έδωσαν το ελπιδοφόρο τους μήνυμα. Νέοι άνθρωποι, νέες δυνάμεις, νέα ήθη, εισβάλλουν ορμητικά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ένας νέος χάρτης διαμορφώνεται σε όλη την Ελλάδα».

Όσον αφορά στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι « οι δημότες, θα κάνουν το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα και θα αναδείξουν στις θέσεις ευθύνης τους υποψήφιους των προοδευτικών συνδυασμών που πέρασαν στο δεύτερο γύρο και θα καταψηφίσουν τους εκλεκτούς της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά». Σε αυτό το σημείο ο Αλέξης Τσίπρας απυήθυνε δημόσιο κάλεσμα για την στήριξη του υποψηφίου του ΚΚΕ για το δήμο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας «τώρα δεν είναι η ώρα της διάσπασης, των εμφυλίων, του κατακερματισμού, αλλά η ώρα της ενότητας, όχι μόνο των αριστερών ανθρώπων, αλλά όλων όσοι δεν θέλουν τους δήμους και τις περιφέρειες πεδία βολής των μνημονίων και υπηρεσίες του κ. Φούχτελ». Ακόμη, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι «είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αριστεροί, οι κομμουνιστές που γνωρίζουν πόσο κρίσιμη υπήρξε η ενότητα στην ιστορία του λαϊκού κινήματος, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από διαφορές και διαφωνίες, θα κάνουν αυτή την Κυριακή το χρέος τους». Και θα δείξουν, όπως συμπλήρωσε, «προς κάθε κατεύθυνση, και προς την κατεύθυνση εκείνων που επιμένουν σε ένα άγονο διχασμό, αλλά και εκείνων που επενδύουν σ’ αυτό το διχασμό, ότι οι πολίτες είναι συχνά σοφότεροι από τις ηγεσίες τους».

ΠΗΓΗ: Η. Κάνιστρας, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: