Ο ουκρανικός στρατός επιτέθηκε στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μαριούπολης




Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σήμερα στο αρχηγείο της αστυνομίας της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να εκδιώξουν τους φιλορώσους αυτονομιστές, ενώ στο κτίριο ξέσπασε πυρκαγιά, σύμφωνα με έναν ουκρανό βουλευτή.

Ο βουλευτής Όλεγκ Λιάσκο πρόσθεσε ότι οκτώ φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

Ένας φωτογράφος που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι το αρχηγείο της αστυνομίας φλέγεται και ότι είδε δύο σορούς να κείτονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο. «Ένας εξ αυτών είναι σίγουρα αστυνομικός», επεσήμανε.

Η αστυνομία της επαρχίας Ντονέτσκ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικούς ιστότοπους της Ουκρανίας, οι οποίοι επικαλούνται ιατρικές πηγές, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στη Μαριούπολη, ενώ ακόμη οκτώ έχουν τραυματιστεί.

Ο ιστότοπος 0629.com.ua μετέδωσε ότι πολλά τεθωρακισμένα του ουκρανικού στρατού κινούνται στους δρόμους της πόλης, ενώ οδοφράγματα έχουν δημιουργεί με φλεγόμενα λάστιχα και το κέντρο της πόλης είναι κλειστό για τα οχήματα.

Στη Μαριούπολη, που βρίσκεται στο κέντρο της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες συγκρούσεις μεταξύ της ουκρανικής αστυνομίας και των ένοπλων αυτονομιστών.

ΠΗΓΗ: ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ – Photo via: businessinsider

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: