Ο Ντενκτάς αποκλείει τουρκική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Κύπρου λόγω ΕΕ




Ο αρχηγός του Τουρκοκυπριακού Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς εκτίμησε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να κάνει στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο, επειδή είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ.

Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, ο Ντενκτάς σε δηλώσεις του στην Άγκυρα υποστήριξε πως «δεν θα αλλάξει τίποτε είτε συμπεριληφθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας είτε όχι σε μια πιθανή συμφωνία για το Κυπριακό».

Ο ίδιος εκτίμησε πως για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρο χρειάζεται λύση του Κυπριακού και η Τουρκία «πρέπει να κινηθεί με διπλωματικό τρόπο για να εμποδίσει τις πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. Σε αυτό το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο δεν έχουμε δικαίωμα μόνο εμείς».

Η μεγάλη παράκτια λωρίδα στην Μεσόγειο ανήκει στην Τουρκία και χωρίς την άδεια της καμιά χώρα δεν μπορεί να κάνει συμφωνία για την ΑΟΖ σε αυτή την περιοχή», είπε ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Συναφώς υποστήριξε ότι «το πρόβλημα του Αιγαίου τώρα εξάγεται στην Μεσόγειο». Η Τουρκία αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψει και πρέπει να παρέμβει με πολιτικό, νομικό και διπλωματικό τρόπο, είπε ο Σερντάρ Ντενκτάς.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: