Ο ευρωσκεπτικισμός δεν αποτελεί απάντηση στα προβλήματα της ΕΕ αναφέρει η πρόεδρος της Businesseurope




«Οι μελλοντικοί ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν στις 25 Μαΐου θα πρέπει να συνεργαστούν με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε να συνταχθεί μία τολμηρή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να συνεισφέρουν στη λήψη εκείνων των απαραίτητων αποφάσεων που θα μας οδηγήσουν σε μία ισχυρή Ευρώπη, σε μία ανταγωνιστική Ευρώπη, σε μία Ευρώπη ταγμένη στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες». Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της BUSINESSEUROPE, Έμα Μαρτσεγκάλια με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Προέδρων της ευρωπαϊκής οργάνωσης των εργοδοτών που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

«Ο ευρωσκεπτικισμός δεν αποτελεί απάντηση στα τρέχοντα προβλήματα της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει να παίξει έναν κρίσιμο ρόλο» ανέφερε η κ. Μαρτσεγκάλια.

Στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χθες το βράδυ και με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, σήμερα το πρωί, οι επικεφαλής 41 εθνικών εργοδοτικών οργανώσεων της BUSINESSEUROPE υπογράμμισαν την ανάγκη εμπλοκής του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας στις διαβουλεύσεις για την ενεργειακή πολιτική και την πολιτική περιβάλλοντος της Ευρώπης με ορίζοντα το 2030. Και οι δύο αυτές πολιτικές έχουν κρίσιμη επιρροή στην υλοποίηση του στόχου να ξαναγυρίσει η βιομηχανική παραγωγή στα ευρωπαϊκά εδάφη, όπως επίσης στην ανάγκη να υπάρξει συντονισμός όλων των πολιτικών στην προσπάθεια να αυξηθεί η ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.

Ο αντιπρόεδρος της BUSINESSEUROPE και πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος υπογράμμισε ότι «σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειαζόμαστε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη. Οι εκλογές του Μαΐου θα πρέπει να σηματοδοτήσουν τη συλλογική βούληση των ευρωπαϊκών λαών να επέλθει το τέλος της κρίσης μέσω της επιβεβαίωσης της πορείας προς την ολοκλήρωση της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Κι αυτή είναι μία ένωση που πρέπει να στηριχτεί στον διπλό στόχο της ανάπτυξης για όλους και της ισχυροποίησης της κοινωνικής συνοχής».

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ   Photo via: businesseuropeday.eu

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: