Νέα Δημοκρατία: Παίρνουμε το μήνυμα, περιμένουμε… ΠΑΣΟΚ: Η παράταξη είναι εδώ…




Παίρνουμε το μήνυμα αλλά θα περιμένουμε την καταμέτρηση όλων των αποτελεσμάτων ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ μετά τα πρώτα exit poll. Συγκεκριμένα πήγες της ΝΔ ανέφεραν πως «παίρνουμε το μήνυμα από τη Δούρου και το Σακελλαρίδη βάσει των πρώτων exit poll ωστόσο εμείς θα περιμένουμε την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις περιφέρειες της επικράτειας γιατί πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει ούτε την Κεντρική Μακεδονία ούτε την Ανατολική Θράκη ούτε τη Δυτική Μακεδονία».

Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι «δεν πιστεύουμε πως οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα στην περιφέρεια Αττικής και το δήμο της Αθήνας ήταν θέμα επιλογής προσώπων» σημειώνοντας με νόημα ότι «αν όμως δεν είχαμε τους αντάρτες υποψήφιους τότε τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά».

Την βεβαιότητα πως σε έξι τουλάχιστον περιφέρειες της Ελλάδας υποψήφιοι προερχόμενοι από τον “ευρύτερο δημοκρατικό χώρο” θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, εξέφραζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά τη δημοσιοποίηση των exit polls. Συνεργάτες του προέδρου του κόμματος κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σημειώναν χαρακτηριστηκά πως “η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ”.

Το πολιτικό μήνυμα από τα πρώτα αποτελέσματα, κατά τους συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, είναι πως “άντεξαν οι υποψήφιοι της δημοκρατικής παράταξης”. Επίσης εξέραζαν την άποψη πως “ο ΣΥΡΙΖΑ πιάνει ταβάνι”. Σημείωναν, δε, πως το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες συμπυκνώνεται στη φράση: “δεν έχουμε άλλες αντοχές”.

Οι επιτελείς στη Χαριλάου Τρικούπη πρόσθεταν πως “αγωνία μας να ανταποκριθούμε και να αποκαταστήσουμε αδικίες, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας”.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: