Μισέλ και Μπαράκ χόρεψαν με μαθητές




Χαριτωμένο και λίγο ρετρό ήταν το πρώτο talent show του Λευκού Οίκου, καθώς παιδιά από διάφορα σχολεία των Ηνωμένων Πολιτειών κλήθηκαν να επιδείξουν τις καλλιτεχνικές τους επιδόσεις.

Η Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, φωτίστηκε με πορτοκαλί, πράσινα και κόκκινα φώτα προκειμένου να καλύψει το γεγονός το απόγευμα της Τρίτης.
Η Μισέλ Ομπάμα, που καθόταν στην πρώτη σειρά, ενθουσιάστηκε τόσο με τις επιδόσεις των μαθητών των 8 σχολείων που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν σε ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που υποστηρίζεται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, που σηκώθηκε, χόρεψε και τραγούδησε μαζί τους.Οι μαθητές κουνήθηκαν υπό τους ήχους αφρικανικής μουσικής, έπαιξαν μελωδίες σε ξυλόφωνα και τραγούδησαν σε ένα πρόγραμμα που διήρκησε μιάμιση ώρα.Στην εκδήλωση συμμετείχαν και αρκετές διασημότητες, όπως η ηθοποιός Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, που δούλεψαν εθελοντικά ως καλλιτεχνικοί μέντορες στα σχολεία μέσω του προγράμματος ενίσχυσης των Τεχνών. Το πρόγραμμα αυτό εγκαινιάστηκε πριν από δύο χρόνια προκειμένου να διαπιστωθεί αν η καλλιτεχνική εκπαίδευση θα μπορούσε να δώσει μία ώθηση στα αποτυχημένα δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.

«Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος και ορισμένες σχολικές βελτιώσεις, οι επιδόσεις στα μαθηματικά και την ανάγνωση βελτιώθηκαν, η φοίτηση πήρε τα πάνω της και ενισχύθηκε η συμμετοχή των γονέων» δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα. «Αυτό είναι καταπληκτικό» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα εμφανίστηκε ξαφνικά στην αίθουσα των εκδηλώσεων, χειροκρότησε, τραγούδησε μαζί τους και έπεισε τη σύζυγό του να χορέψουν.

«Σ΄ ευχαριστώ, αγάπη μου» του είπε η Μισέλ, όταν εμφανίστηκε για να συγχαρεί τους μαθητές, που ήρθαν από τα σχολεία της Αϊόβα, Μασαχουσέτης, Κονέκτικατ, Λουιζιάνα, Όρεγκον, Μοντάνα, Κολοράντο και Ουάσιγκτον.

«Ελπίζω ότι γεγονότα όπως αυτό βοηθούν ώστε να στείλουμε ένα μήνυμα στις σχολικές περιφέρειες, στους γονείς, στους κυβερνήτες και τους ηγέτες σε όλη τη χώρα. Πρέπει να στηρίξετε τις τέχνες» δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι προτεραιότητα».

Πηγή: Washington Post, ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: