Μετεκλογικές πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς από Κουβέλη




Πρωτοβουλίες για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς σε προοδευτική βάση που θα αποτυπώνεται σε συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα προτίθεται να αναλάβει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης μετά τις εκλογές, όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», εκτιμώντας πως μετά τις ευρωεκλογές, όλοι οι πολιτικοί χώροι από τη Δεξιά ως την Αριστερά θα μπουν σε συνθήκη ανασυνθέσεων.

Στην πρόταση συνεργασίας περιλαμβάνονται όλοι όσοι κατανοούν ότι η χώρα θα πρέπει να κινηθεί σε προοδευτική κατεύθυνση, αναφέρει ο κ.Κουβέλης, αποκλείοντας όμως τις συντηρητικές πολιτικές και όσους τις υπηρετούν.

Όσον αφορά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ από τη στιγμή που, κατά τη δική μας εκτίμηση, είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ και μάλιστα με μια συμφωνία ως το 2018».

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στην παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κοππά αναφέροντας πως «αν η παρουσία του κ. Παπανδρέου έχει έναν συμβολισμό αυτός μπορεί να επελέγη από τον κ. Παπανδρέου, όχι από εμάς. Αλλά ας κοιτάξουμε τα πράγματα χωρίς δαιμονοποιήσεις στις πραγματικές τους διαστάσεις».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στην συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση τονίζοντας πως «στηρίξαμε την κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας, από θέση ευθύνης, και δεν μεταφερθήκαμε στον βολικό και ευρύχωρο χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Δεν κρυβόμασταν πίσω από το ΠΑΣΟΚ» ενώ για τις βουλευτικές εκλογές ανέφερε πως «αν μέσα στο 2014 υπάρξουν νέα μέτρα και δεν αλλάξουν οι κυβερνητικές πολιτικές, τότε οι εκλογές θα έρθουν ως αυτονόητη συνέπεια υπαρκτών αδιεξόδων».

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «αυτή η Βουλή δεν έχει τους συσχετισμούς για να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Για το «Ποτάμι» ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως εκείνο που καταγράφει είναι «ένα συνολικότερο ζήτημα απολιτικής συμπεριφοράς, η επιλογή ενός πολιτικού νεφελώματος, μια πολιτικής του “δεν ξέρω”, “θα δω”, “ακούω” ».

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: