Κουτσούμπας: “Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού”




«Ψηφίζουμε ΚΚΕ, το δυναμώνουμε παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού» τόνισε σε ομιλία του στην πλατεία Αριστοτέλους ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι αυτήν την περίοδο με «exit poll – «μαϊμού», δημοσκοπήσεις διαμόρφωσης κλίματος και χειραγώγησης ψήφων» επιχειρείται «να ορθοποδήσουν οι διάφοροι στο νέο διπολικό σκηνικό που στήνεται» και κατηγόρησε τη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο ένας με εκβιασμούς και ο άλλος με ψεύτικους λεονταρισμούς για τη σύσκεψη της ΕΕ στις Κάννες» κάνουν ότι μπορούν «για να συσκοτίσουν την αλήθεια».

«Η ΝΔ συνεχίζει απειλώντας ότι με έξοδο από το ευρώ θα καταστραφεί η χώρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι αφού η Μέρκελ προσπάθησε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, άρα θα μπορέσει να πιεστεί από μια μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να τα «κατεβάσει» και να υποκύψει στη διαπραγματευτική του δεινότητα, αφού, άλλωστε, όπως είπε κι ο ίδιος, αυτός ο λάβρος αντιμερκελιστής, «είναι ρεαλιστής πολιτικός η Μέρκελ» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και υποστήριξε ότι παρά τις «δευτερεύουσες» διαφορές τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «συμφωνούν στο κύριο, στην Ε.Ε, στα κίνητρα στο κεφάλαιο για να κινήσει πάλι τη μηχανή των κερδών του».

«Όμως ξεχνάνε να πουν ότι αυτή η μηχανή πατά πάνω στο πτώμα των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, στους τσακισμένους μισθούς και συντάξεις, στην άγρια φορολογία και χαράτσια, στην κατάργηση κάθε δικαιώματος σε υγεία και παιδεία».

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευτεί την πείρα του από τα τόσα χρόνια διπολισμού στη διακυβέρνηση «που σήμερα απλά άλλαξε τον έναν από τους δύο πρωταγωνιστές» και «από το ΝΔ με ΠΑΣΟΚ πήγαμε στο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ» και υποστήριξε ότι «θέλουν να πείσουν το λαό να δώσει συγχωροχάρτι σε όσους φταίνε για το δράμα του, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση». «Δεν υπάρχει αδοκίμαστος στην πολιτική που πρέπει τώρα να τον δοκιμάσουμε. Όλοι τους έχουν δοκιμαστεί» τόνισε και συνέχισε::

«Μην έχετε καμιά αμφιβολία. Αν το σύστημα που έφτασε το λαό μας στο σημερινό δράμα, τα βρει σκούρα, αν είναι να σώσει τα ιερά και τα όσιά του, τα κέρδη των μονοπωλίων και την Ευρωπαϊκή τους Ένωση, δεν θα διστάσει καθόλου να κάνει και νέες συγκυβερνήσεις μ’ αυτούς που σήμερα φαγώνονται για μερικές ψήφους. Η κοινή βάση υπάρχει».

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ οργιάζουν για να κερδίσουν την πρωτιά, κάθε ψήφο, με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο, με συνεργασίες που βγάζουν μάτια» τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε :

«Έχουν στη διάθεσή τους και τις πρόθυμες τσόντες – άλλους με τσάντες, άλλους με γραβάτες, άλλους δήθεν ανέμελους με τα σακίδια στην πλάτη, όλους πρόθυμους και μιλημένους από τους κατέχοντες την πραγματική εξουσία. Και φυσικά πάντα σε πρώτη ζήτηση τα μαύρα τσιράκια του συστήματος, οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής, για να τους χρησιμοποιούν κατά το δοκούν».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την «την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, «η Ε.Ε. και οι σιδερένιοι κανόνες της, τα διαρκή μνημόνια, δίχως τέλος, θα είναι εδώ» και υποστήριξε ότι «η Ε.Ε. δεν εξανθρωπίζεται» και όποιος το λέει «εξαπατά συνειδητά το λαό, τον εγκλωβίζει στα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων».

«Λέει ο Τσίπρας ότι μετά τις εκλογές ο Σαμαράς κρύβει στο συρτάρι νέο μνημόνιο, αλλά λέει τη μισή αλήθεια» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ αυτή είναι, ότι η Ε.Ε. έχει αποφασίσει «μόνιμα μνημόνια» και πρόσθεσε: «Όποιος υποκλίνεται στον καπιταλισμό θα κόψει μισθούς και συντάξεις ως εκεί που δεν παίρνει…. Η ανάπτυξη που υπόσχονται αυτοί θα στηρίζεται σε ματωμένα πλεονάσματα και σε μισθούς πείνας».

«Να, λοιπόν, τι λέει καθαρά το ΚΚΕ: Αφού θα είσαι έτσι κι αλλιώς αντιπολίτευση στο κεφάλαιο, στους νόμους τους, στις λυκοσυμμαχίες τους, τουλάχιστον δυνάμωσέ την, θέριεψέ την, κάνε την πανίσχυρη και αποτελεσματική αυτή την αντιπολίτευση» συνέχισε ο γ. γραμματέας του ΚΚΕ και πρόσθεσε : «Δεν έχουμε καιρό για άλλες απογοητεύσεις, εργατική λαϊκή αντιπολίτευση τώρα, να πυροβολήσουμε το θηρίο στην καρδιά, να ενισχύσουμε, να ψηφίσουμε ΚΚΕ».

Ο ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε εκτεταμένα στο σκηνικό έντασης στην ευρύτερη περιοχή της μεσογείου και των Βαλκανίων, στην Ουκρανία, τους ανταγωνισμούς για την ενέργεια και τους αγωγούς, τον καθορισμό της ΑΟΖ και στις διάφορες μειονότητες που «αντί να μετατραπούν σε γέφυρες φιλίας» γίνονται «εύφλεκτη ύλη» στους πολέμους και τις επεμβάσεις, αναφερόμενος και στο ρόλο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και σημειώνοντας, ότι «οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν λένε κουβέντα» γιατί «δεξιοί, σοσιαλιστές, η «κυβερνώσα αριστερά» έχουν κάνει την επιλογή τους» να στηρίξουν «τις επιλογές της άρχουσας τάξης, τις διεθνείς συμμαχίες της, όπως αυτές εκφράζονται με τη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ». Υποστήριξε ότι ούτε κι ΣΥΡΙΖΑ τις αμφισβητεί, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της χώρας σε σχέση με την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

«Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση, όταν βλέπει πως ΕΕ – ΗΠΑ, αλλά και κυβερνήσεις γειτονικών χωρών, με διάφορους τρόπους, προσπαθούν να ανακινήσουν υπαρκτά ή και ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα και στην Ελλάδα. Πρέπει να «ψυλλιάζεται» όταν βλέπει όχι μόνο τη φασιστική ΧΑ, αλλά κι άλλες πολιτικές δυνάμεις, από τα κυβερνητικά κόμματα, από τους ΑΝΕΛ, μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, να «τσαλαβουτούν» μέσα στον εθνικισμό της μιας ή της άλλης πλευράς, φτάνοντας στον καιροσκοπισμό τους να αγγίξουν έως και τους εθνικιστικούς «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας». Τόνισε ότι πρόκειται για «επικίνδυνα παιχνίδια» και συνέχισε:

«Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούν όσοι ακόμη πιστεύουν πως στηρίζοντας τους φασίστες της ΧΑ, απλώς στέλνουν μήνυμα αγανάκτησης. Αν υπάρχουν τέτοιοι, απατώνται, κάνουν έγκλημα! Γιατί ο εθνικισμός είναι ο χειρότερος «σύμβουλος» και στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα». Πρόσθεσε ότι φάνηκε μόνο στην Ουκρανία αλλά και στην Κύπρο, «όπου η χούντα, η δικτατορία τότε, η οποία υμνείται από τους σημερινούς απογόνους της Χρυσαυγίτες, άνοιξε το δρόμο τότε γι’ αυτήν την τραγωδία».

«Για όλα αυτά τα ζητήματα, το ΚΚΕ θα δίνει καθημερινά μάχη και εδώ στην Ελλάδα και στην ΕΕ, στο Ευρωκοινοβούλιο, με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξουμε την Κυριακή.,,,Με αισιοδοξία, με ψηλά το κεφάλι, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ μέχρι τις κάλπες, ενιαία στους δήμους που είμαστε στον β’ γύρο. όπως στην Πάτρα, στην Ικαρία, στην Πετρούπολή, στο Χαϊδάρι. Δαγκωτό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαργαρίτης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: