Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει ξινισμένα συνθήματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – Αλέκα: Τα φουστάνια της Μέρκελ




Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν»είπε ο ΓΓ της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρισα. Ο κ. Κουτσούμπας, που άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους πολίτες να ξεπεράσουν τις «τρικλοποδιές» που βάζουν οι ψεύτικες ελπίδες και οι αυταπάτες, ώστε περισσότεροι να συναντηθούν με την ρεαλιστική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ και να επιλέξουν το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο του και για την Ευρωβουλή και για το Δήμο και για την Περιφέρεια.

“Όποια κυβέρνηση, όπως και αν ονομαστεί «αριστερή», «αντιμνημονιακή», «πατριωτική», αντικειμενικά θα είναι αντιλαϊκή, ακριβώς γιατί μια τέτοια κυβέρνηση, εντός των «τειχών» της ΕΕ θα έχει να αντιμετωπίσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ”, είπε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ σχολίασε ότι “ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μιλάνε για κυβερνητική σταθερότητα γιατί δεν θέλουν να απειληθεί το ματωμένο τους πλεόνασμα”.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποτελεί την άλλη εκδοχή της σταθερότητας του συστήματος της καπιταλιστικής συμμαχίας της ΕΕ και των μονοπωλίων και τον χαρακτήρισε ως άλλο πόλο της αστικής διαχείρισης και του διπολισμού- δικομματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο Δημ. Κουτσούμπας, με το «ψηφίζουμε και φεύγουν, ξανασερβίρει ξινισμένο αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια «να φύγουν αυτοί… για να ‘ρθουν οι επόμενοι». Χαρακτήρισε ξεκάθαρη την άποψη του ΚΚΕ, λέγοντας ότι “όπως στην Ελλάδα εργαζόμαστε δραστήρια για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, έτσι και στην ΕΕ” “Όπως είμαστε υπέρ μιας Ελλάδας της ειρήνης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε σύγκρουση με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια, έτσι και την Ευρώπη είμαστε υπέρ μιας Ευρώπης της ειρήνης των λαϊκών δικαιωμάτων, του σοσιαλισμού”.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι “είναι ψεύτικο και υποκριτικό το δίλλημα των κατηγόρων μας ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές, ότι είμαστε οι μόνοι απ’ όλους εναντίον της Ευρώπης. Γιατί απλούστατα δεν ταυτίζουμε -όπως λαθεμένα κάνουν άλλοι- την Ευρώπη με την ΕΕ. Κι αυτό αρχίζει να το καταλαβαίνει ο κόσμος”.

PAPARHGA-ALEKA-KKE01-09MAY2014

Αλέκα Παπαρήγα: Ο Τσίπρας θα σηκώσει τα φουστάνια της Μέρκελ; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα

Διμέτωπη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα χαρακτηρίζοντας ψευτοδίλημμα το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» και  αποπροσανατολιστική την ρητορική ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί το νέο Μνημόνιο.

«Η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι τρομοκράτης και θα έρθει να σοβιετικοποιήσει το κράτος. Έλεος» είπε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ ενώ απευθυνόμενη προς τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «δεν μπορεί να λέει ότι είναι κόμμα της Αριστεράς και να θέτει το δίλημμα «ή με την μερκελική Ευρώπη ή με την Ελλάδα», την ώρα που η ΕΔΑ υπήρξε το μόνο κόμμα που αρνήθηκε την ένταξη στην ΕΕ». «Στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν» είπε  και συνέχισε «ότι όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης είναι κάτω από τα φουστάνια της Μέρκελ και θα έρθει τώρα ο κ.Τσίπρας να της τα σηκώσει τα φουστάνια και να τους βγάλει έξω. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Τέλος υποστήριξε ότι η αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει «αποκρουστική μορφή» και πρόσθεσε «Είστε θανάσιμοι αντίπαλοι όσον αφορά στη διεκδίκηση της εξουσίας. Πόσο θανάσιμοι αντίπαλοι είστε όσον αφορά στην Ελλάδα μέσα στην ΕΕ και ως στρατιωτικό βραχίονα του ΝΑΤΟ;»

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: