Κουτσούμπας: Κάλεσμα για “μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ”




Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του, κατ’ αρχήν ευχαρίστησε τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κόμματος, και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στήριξε το ΚΚΕ σε όλη την χώρα, σε δήμους και περιφέρειες, και προσέθεσε:

«Καλούμε όλους και όλες με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πείσμα να ριχτούν στη μάχη την εβδομάδα που έρχεται, σπίτι το σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς, για την ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του ΚΚΕ και την άλλη Κυριακή στις ευρωεκλογές».

«Θεωρούμε θετικό και ελπιδοφόρο το αποτέλεσμα που κατέγραψαν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις 13 περιφέρειες της χώρας με τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς και στην μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων» είπε ο γγ του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Λαϊκή Συσπείρωση συγκεντρώνει στις περιφέρειες περίπου το 9% των ψήφων». «Αυτή η τάση περισσότερο ή λιγότερο διαφαίνεται και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους», προσέθεσε, η οποία καταγράφεται «με εκατοντάδες εκλεγμένους πλέον στα δημοτικά συμβούλια», αλλά «και τη διεκδίκηση πλειοψηφίας σε δημοτικές διοικήσεις στον β’ γύρο».

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «θεωρούμε ιδιαίτερα αρνητικό το σχετικά ακόμα υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μόνο φυσικά στον δήμο της Αθήνας, ή κυρίως στον δήμο της Αθήνας και στην περιφέρεια της Αττικής.»

Αναφερόμενος στον β γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται ότι έχουμε πάρα πολλές πιθανότητες να είμαστε στον β΄γύρο, όπως στην Πάτρα, την Πετρούπολη, την Ικαρία» και κάλεσε τους εργατοϋπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες που αυτή την Κυριακή δεν πήγαν να ψηφίσουν για διάφορους λόγους και εκείνους που θέλοντας να αντισταθούν στην αντιλαϊκή πολιτική, ψήφισαν άλλα κόμματα και άλλους συνδυασμούς «να διευρύνουν στον β’ γύρο αυτήν την δυναμική», «ενισχύοντας μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.»

«Εκεί που τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης δεν θα είναι στον β’ γύρο καλούμε τον λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης των κομμάτων και των συνδυασμών, όπως κι αν ονομάζονται, που κινούνται στη γραμμή της ενσωμάτωσης του λαού στους νέους μηχανισμούς που έχουν στηθεί, κυρίως μετά την δημιουργία του “Καλλικράτη”, αλλά και την στρατηγική της ΕΕ για την ονομαζόμενη “Ευρώπη των Περιφερειών”», προσέθεσε.

«Ο εκλογικός νόμος με τον β’ γύρο νοθεύει την γνήσια επιλογή του λαού που γίνεται στον α’ γύρο. Το ΚΚΕ δεν υπέκυψε, ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διάφορα διλλήματα και να επιλέγει κάθε φορά το λεγόμενο “μικρότερο κακό”, που στο τέλος αποδεικνύεται ή εξίσου ή μεγαλύτερο κακό», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα από την αρχή της εκλογικής μάχης, να μην προτιμήσει κανέναν από τους υπόλοιπους ο λαός».

«Αυτό δεν σημαίνει ούτε παθητικότητα, ούτε ουδετερότητα, σημαίνει ότι δείχνουμε τον δρόμο της πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου, μαζί με την ετοιμότητα από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών για σκληρή αναμέτρηση, για αγώνα, για ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων δηλαδή όσων υποφέρουν σήμερα», είπε .

Ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε από «τον λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλλήματα “σταθεροποίηση και ανάκαμψη ή αποσταθεροποίηση”, στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και η ανάκαμψη θα αφορά τα μονοπώλια και όχι τον λαό», προσέθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ « ούτε θέλει ούτε μπορεί να σώσει τον λαό, να ανοίξει δρόμο πραγματικής ανατροπής», και κάλεσε τον λαό να εμπιστευθεί το ΚΚΕ «που δεν δεσμεύεται από αντιλαϊκές αποφάσεις, από ανέντιμες υπογραφές και επικίνδυνες συναινέσεις, όπως άλλα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο του και θέλουν είτε να συνεχίσουν το αντιλαϊκό τους έργο, είτε να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

Τόνισε ότι ψήφος στον β’ γύρο και στις ευρωεκλογές στο ΚΚΕ σημαίνει ότι «χτίζονται οι προϋποθέσεις αναγέννησης του κινήματος και συγκέντρωσης δυνάμεων προς όφελος του λαού», αναφέροντας ότι το κόμμα του έχει επίγνωση της αύξησης των ευθυνών του, ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικότερα στην ανασυγκρότηση, στην μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού-λαϊκού κινήματος και στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στην δημιουργία μιας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας με το ΚΚΕ ισχυρό παντού για να αποτραπούν χειρότερα μέτρα από αντιλαϊκές δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις, για να αποτραπούν νέα αντιλαϊκά μέτρα και «να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να ανοίξουμε τον δρόμο με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων για να σπάσουμε τελικά τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους, όπως κι αν αυτές ονομάζονται».

«Δώστε δυναμική στο ΚΚΕ για θετικές διεργασίες που θα μας πάνε μπροστά», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: