Κούρκουλας: “Να δημιουργηθεί μέτωπο κατά των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων”




Εκκληση για τη δημιουργία μετώπου εναντίον των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων απευθύνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ενόψει των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, από τις οποίες θα αναδειχθούν τα νέα ευρωπαϊκά όργανα, με αποφασιστικό ρόλο για την πορεία της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Σε συνέντευξή του στη Web TV του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κούρκουλας επισημαίνει ότι τα θετικά στατιστικά στοιχεία για την οικονομία, σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα, θα διευκολύνουν και θα επιταχύνουν τη διαπραγμάτευση του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να ξαναμπούν σε περιπέτειες και θα ψηφίσουν υπέρ της σταθερότητας.

Αναφερόμενος στην οικονομική διπλωματία, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, είπε ότι η απάντηση στην ανάπτυξη είναι η εξωστρέφεια με έμφαση στις εξαγωγές, τις επενδύσεις και τον τουρισμό, ενώ το υπΕξ προετοιμάζει τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο για άνοιγμα σε νέες αγορές.

Ως προς την πολιτική διπλωματία, σημείωσε ότι η ρευστότητα που επικρατεί στη γειτονιά μας και οι κρίσεις στη Συρία και την Ουκρανία απαιτούν υπευθυνότητα και προσοχή και επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που επισκέφθηκε τη Μόσχα χωρίς να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος ως προς την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ, η οποία συνεχίζεται στη σκιά της προεκλογικής επικαιρότητας, είπε ότι έχει επιτελέσει ένα σημαντικό νομοθετικό έργο, κάνοντας ειδική μνεία στην ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης, με την έγκριση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των τραπεζών, καθώς και στην καλή οικονομική διαχείριση, χάρη στην οποία αναμένεται να επιστραφεί στο υπουργείο Οικονομικών το 30% του προϋπολογισμού της Προεδρίας.

ΝΙΝΑ ΜΕΛΙΣΟΒΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ   Photo via: www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: