Κόψε το δούλεμα Mr Koenig , άλλαξε την Τουρκία για να την εμπιστευτούμε




Του Γ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΥ, www.philenews.com

Ο Κασουλίδης πάει να δει τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο αμερικανός αντιπρόεδρος ετοιμάζεται να έρθει στην Κύπρο. Κάποια στιγμή μην παραξενευτείτε να δούμε και τον Ομπάμα στο νησί μας. Όχι πολύ σύντομα. Ακόμη το παιχνίδι δεν έχει τεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ. Ακόμη δεν κινούν τα πιόνια ακριβώς όπως θα ήθελαν. Το παίρνουν λάου-λάου το πράγμα.

Φορώντας τη μάσκα του καλού παιδιού. Αυτού με πολλή υπομονή, που σε καμία περίπτωση δείχνει ότι θέλει να επιβάλει τα «θέλω» του στα δύο μέρη. Προσπαθεί δια της πειθούς να οδηγήσει τους εμπλεκόμενους στα μονοπάτια που θέλει και που εξυπηρετούν τα δικά του συμφέροντα. Μέχρι πότε όμως; Οι πλέον αθώοι ας μην ξεγελιούνται.

Κάποια στιγμή αν οι χορευτές δεν συγχρονιστούν με τους ρυθμούς που οι Αμερικανοί παίζουν, το καλό παιδί θα πάει διακοπές και στη θέση του θα παρουσιαστεί άλλος. Με άλλο πρόσωπο και άλλες μεθόδους. Πιο πιεστικές, πιο σκληρές. Το μαστίγιο θα διαδεχθεί το καρότο. Και όποιος θα συνεχίσει να αντιστέκεται θα στριμωχτεί τόσο πολύ ώστε να υποχρεωθεί να βρει το ρυθμό που απαιτείται. Διότι ο αμερικανός πρέσβης μας το είπε ξεκάθαρα: «Υπάρχουν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα που έχουν οι ΗΠΑ… Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενεργειακές πηγές και το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν την προοπτική να εξυπηρετήσουν τις χώρες της περιοχής και να αντιμετωπίσουν ορισμένα γεωπολιτικά και οικονομικά ζητήματα…

Μια άλλη πτυχή για την οποία  ενδιαφερόμαστε, έχουμε έγνοια για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας για την Ευρώπη… Ένας τέτοιος τρόπος είναι ένας αγωγός από την Κύπρο που θα περνά μέσω Τουρκίας». Η αλήθεια είναι πως μόνο κάποιος ανισόρροπος θα αντιστρατευόταν την ύπαρξη των όποιων συμφερόντων θα έδιναν κίνητρο στην πλανητική δύναμη να αναμειχθεί στο κυπριακό. Χωρίς την εμπλοκή των ισχυρών, ουδέποτε η Τουρκία θα θελήσει να λύσει το κυπριακό. Χωρίς την ύπαρξη δικών της συμφερόντων καμία υπερδύναμη δεν θα κινηθεί με πρακτικό τρόπο για να λυθεί το κυπριακό. Αυτή είναι μια οικτρή πραγματικότητα για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και τη δικαιοσύνη που θα έπρεπε να εφαρμόζεται διεθνώς. Είναι όμως η πραγματικότητα.

Εκείνο ωστόσο, που όσο και αν κάποιος αναγνωρίζει και αποδέχεται την προαναφερθείσα πραγματικότητα, αδυνατεί να δεχθεί, είναι το χοντρό δούλεμα. Διότι περί δουλέματος πρόκειται. «Χρειάζεται να εμπιστευθείτε την Τουρκία περισσότερο απ’ ότι μέχρι σήμερα» μας υποδεικνύει ο αμερικανός πρέσβης JohnKoenig. Και διευκρινίζει μπας και τον παρεξηγήσουμε τον άνθρωπο, ότι εννοεί μετά τη λύση, όχι πριν τη λύση.

Πώς ακριβώς κύριε Koenig; Επειδή η Τουρκία επί σαράντα χρόνια κατέχει παράνομα το μισό νησί; Επειδή επί 40 χρόνια κρατά τόσες χιλιάδες ανθρώπους μακριά από τις περιουσίες τους; Επειδή επί 40 χρόνια διατηρεί ζωντανό τον εφιάλτη σ’ αυτό τον τόπο; Επειδή η Άγκυρα εν μέσω διαπραγματεύσεων διεκδικεί υφαλοκρηπίδα με το ψευδοκράτος; Επειδή εν μέσω συνομιλιών το Μπάρμπαρος συνεχίζει να γυροφέρνει στα κυπριακά ύδατα υπενθυμίζοντας μας τις τουρκικές παράνομες και προκλητικές διεκδικήσεις; Επειδή ο Έρογλου με θράσος χιλίων πιθήκων μας λέει ότι «οι άνθρωποι στα κατεχόμενα έβγαλαν ρίζες και δεν φεύγουν»; Κόψτε το δούλεμα κύριε Koenig.

Είπαμε, θέλετε να κάνετε τη δουλειά σας. Αργά ή γρήγορα, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα μας αναγκάσετε να συμπλεύσουμε. Μην απαιτείτε να συμφωνήσουμε κιόλας ότι είμαστε ηλίθιοι. Πώς να εμπιστευθεί το θύμα τον θύτη χωρίς την παραμικρή κίνηση εκ μέρους του; Θέλεις να εμπιστευθούμε την Τουρκία κύριε Koenig; Τρόποι αρκετοί. Ας αποδεχθεί να ανοίξει το Βαρώσι υπό τον έλεγχο των Ηνωμ. Εθνών. Ας αποσύρει έστω και μέρος των στρατευμάτων της. Ας ανοίξει τα λιμάνια της στην Κ.Δ.. Ας σταματήσει να προκαλεί και να δείχνει επεκτατικές προθέσεις. Ας αλλάξει γενικά τη συμπεριφορά της κι εμείς εδώ είμαστε. Πάντοτε με καλή θέληση. Όπως κάνουμε εδώ και 40 χρόνια. Αλλά όλα αυτά, η Τουρκία πρέπει να τα κάνει τώρα. Πριν από την όποια λύση. Μόνο έτσι θα εμπιστευθούμε την όποια λύση. Πώς το είπατε στη συνέντευξη σας; «Βοηθώντας την Κύπρο να λύσει το πρόβλημα της ενισχύουμε και τα δικά μας συμφέροντα». Βοηθείστε λοιπόν, να εμπιστευθούμε την Τουρκία και έτσι θα ενισχύσετε και τα δικά σας συμφέροντα. Είναι τόσο απλό Mr John Koenig!!!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: