Κεδίκογλου: Δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας




«Δεν στοιχειοθετείται η εικόνα της ανατροπής που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας το exit poll των ευρωεκλογών, στον ΑΝΤ1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «οι ευρωεκλογές παραδοσιακά είναι μια χαλαρή ψήφος, μία ψήφος διαμαρτυρίας που είθισται να ενισχύεται η αντιπολίτευση». Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες: «δεν τίθεται ζήτημα να μην εξαντλήσουμε την τετραετία μας».

ΝΔ: Δεν βγαίνει μήνυμα ανατροπής – Εξαντλούμε την τετραετία

Στάση αναμονής για τα επίσημα αποτελέσματα κρατούν τα στελέχη της ΝΔ. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουν ότι έλαβαν το μήνυμα της κάλπης, σύμφωνα με τα όσα δείχνουν τα exit poll, ωστόσο εμφανίζονται κατηγορηματικοί ότι δεν τίθεται θέμα λαϊκής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, ούτε και πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, που διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Από την πλευρά του ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι «η διαφορά του 3% δεν είναι ποσοστό ανατροπής». Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των exit poll, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι μήνυμα γενικής ανατροπής» το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε πως ακόμα και «εάν κατέληγε η περιφέρεια Αττικής στη Ρένα Δούρου, σε επίπεδο πολιτικο-κοινωνικών συσχετισμών είναι προφανές ότι μήνυμα συγκλονιστικής ανατροπής δεν βγαίνει».

Οπως είπε, «βγαίνει ένα μήνυμα και ο πρωθυπουργός το ακούει. Σίγουρα είναι δύσκολες οι πολιτικές που εφαρμόζονται, αλλά ο κ. Σαμαράς άκουσε το μήνυμα και την περασμένη εβδοάδα όπως είπε».

«Από κει και πέρα», συνέχισε ο κ. Βορίδης, «αυτό που ήθελε ο δημοψηφισματικά ο ΣΥΡΙΖΑ να εισπράξει από τις ευρωεκλογές, δεν το παίρνει».

Ικανοποίηση για το exit poll, αλλά και στάση αναμονής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των επίσημων αποτελεσμάτων

Ικανοποίηση για τη διαφαινόμενη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επικρατεί στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα αποτελέσματα του exit poll, ωστόσο δεν πρόκειται να υπάρξουν σχόλια πριν αποσαφηνιστεί το σκηνικό από τα επίσημα αποτελέσματα που θα δώσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνει το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά», καθώς για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ένα αριστερό κόμμα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές, δημιουργώντας νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι, ανεξάρτητα από την τελική διαφορά, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να μείνουν χαμηλά οι τόνοι, ώστε να υπάρξουν υπεύθυνες τοποθετήσεις με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: