IFO: Η Ε.Ε. ωραιοποίησε τα στοιχεία της Ελλάδας




Ο πρόεδρος του IFO, Hans-WernerSinn, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC EU ‘window-dressing’ Greece figures: Ifo») κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ωραιοποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας, για πολιτικούς λόγους, ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο Hans-WernerSinn είχε δηλώσει χθες σε ανακοίνωσή του ότι η Eurostat αφαίρεσε από την ιστοσελίδα της, πριν από λίγες ημέρες, τα στοιχεία σχετικά με το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρεί να ωραιοποιήσει την δημοσιονομική κατάσταση των υπερχρεωμένων χωρών της ΕΕ, ενόψει των ευρωεκλογών.

Η Eurostat απάντησε στις κατηγορίες του IFO δηλώνοντας ότι προέβη στην αφαίρεση των στοιχείων για το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς δεν αποτελούσαν μέρος των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τον καθορισμό του υπερβολικού ελλείμματος.

Σύμφωνα με τον Hans-WernerSinn, εάν ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat τότε το έλλειμμα της Ελλάδας στο πρωτογενές ισοζύγιο ανέρχεται στο 8,7% του ΑΕΠ και όχι στο 0,8%, όπως ισχυρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο πρόεδρος του IFO τόνισε παράλληλα στην συνέντευξή του στο CNBC ότι απαιτείται μια δραστική μείωση του χρέους της Ελλάδας και των άλλων υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, ζητώντας την σύγκληση μιας συνδιάσκεψης για το χρέος.

http://www.cnbc.com/id/101649398

http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000273323&play=1

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: