Η WSJ γιά την εκταμίευση της δόσης από το ΔΝΤ




Σε επικαιροποιημένο, πριν από λίγο, άρθρο του IanTalley για την WALL STREET JOURNAL με τίτλο «IMF Approves $4.6 Billion in Bailout Funds for Greece», επισημαίνεται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε σήμερα, Παρασκευή, την εκταμίευση της δόσης δανείου για τη διάσωση της Ελλάδας, ύψους 4,6 δις δολαρίων.

Το ποσό της δόσης εγκρίθηκε με μεγάλη καθυστέρηση εννέα μηνών μετά την τελευταία εκταμίευση, καθώς η Αθήνα αγωνίζεται να εφαρμόσει τις σκληρές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της. Όπως σημειώνεται η ελληνική οικονομία δείχνει να επιστρέφει στην ανάπτυξη, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει τις πολιτικές που ζήτησε το ΔΝΤ.

Το ΔΝΤ συμμορφώθηκε με το αίτημα Ευρωπαίων αξιωματούχων να αναβάλει την οποιαδήποτε συζήτηση ελάφρυνσης του χρέους μέχρι την επόμενη επανεξέταση του σχεδίου διάσωσης, αυτό το καλοκαίρι. Επίσης το ΔΝΤ εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΕ πρέπει να παράσχει περισσότερα κεφάλαια για τη διάσωση από ότι είχαν αρχικά προγραμματιστεί για να μπορέσει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις αρχές του 2016

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: