Η διαφθορά των Κυπρίων πολιτικών είναι το πρόβλημα




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, www.philenews.com, www.mignatiou.com

Νομίζω ότι μόνο στην Κύπρο συμβαίνει το φαινόμενο αυτό. Οι πολιτικοί, που φέρουν την ευθύνη για όλα τα δεινά του λαού, έχουν καταφέρει να πείσουν τους πολίτες ότι «τετραγωνίζουν» και τον κύκλο. Ο λόγος για τον οποίο καταγράφω το παραπάνω ως γεγονός, είναι λόγω της διαπίστωσης ότι οι πολίτες συγχωρούν στους πολιτικούς όλα τα λάθη τους, στο όνομα ενός κόμματος ή μίας παράταξης.

Χωρίς αμφιβολία το ΑΚΕΛ και ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχουν πολιτευθεί με τρόπο που προκάλεσε την οικονομική καταστροφή, και –μακάρι να διαψευστώ- θα επηρεάσει δραματικά και το εθνικό μας θέμα. Η επιμονή των δύο κομμάτων σε μία απαράδεκτη λύση, που επέβαλε ο Χένρι Κίσιγκερ μετά το διπλό έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής, είναι καταστρεπτική για τον τόπο. Το αναγνωρίζουν και πολλοί εκ των οπαδών τους. Όταν, όμως, φτάσουν μπροστά στις κάλπες ψηφίζουν το «κόμμα» ή την «παράταξη», είτε διότι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου, είτε επειδή οι πολιτικοί τους ασκούν εκβιασμό, τον οποίο συνδέουν με τον διορισμό των παιδιών τους, που δεν θα γίνει ποτέ.

Ότι χρειάζεται ψυχιατρική μελέτη το φαινόμενο δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Διάβαζα σε ένα τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της Λευκωσίας, την ανησυχία των διπλωματών της για τον τότε πρόεδρο του ΔΗΣΥ, μετά το βροντερό «ΟΧΙ» στο φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν. Ο λόγος ήταν η διεξαγωγή των ευρωεκλογών, τον Ιούνιο του 2004, και οι πληροφορίες ότι δήθεν οι οπαδοί του κόμματος θα εγκατέλειπαν τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, επειδή στο δημοψήφισμα η πλειοψηφία των οπαδών του απέρριψε το «ΝΑΙ», παρά τη δραματική έκκληση του Γλαύκου Κληρίδη.

Ετυχε να συζητήσω το θέμα με τον μακαρίτη τον Γουέστον, τον οποίο θυμάμαι ότι …διαβεβαίωσα πως οι ψηφοφόροι στην Κύπρο είναι αρνιά. Στάθηκα ειδικά στους οπαδούς του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στα αμαρτωλά κόμματά τους, οι πρώτοι στο όνομα του ανύπαρκτου κομμουνισμού και οι Συναγερμικοί στο σύνθημα-φόβητρο ότι αν δεν μας ψηφίσετε «θα υπερισχύσουν τα κομμούνια». Βρισκόμαστε αισίως στο 14ο έτος του 21ου αιώνα, και όλες οι άλλες χώρες –με πρώτη τη Ρωσία- έχουν εγκαταλείψει τον σοβιετικό κομμουνισμό, που αποτελούσε όνειδος για την ανθρωπότητα. Επίσης, στις άλλες χώρες οι άνθρωποι ψηφίζουν με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον, και όχι αν οι αντίπαλοι είναι «κομμούνια».

Το ΑΚΕΛ δεν δικαιούται να αμφισβητεί πως έχει τεράστιες ευθύνες για την οικονομική τραγωδία του τόπου. Τα γεγονότα ομιλούν από μόνα τους και είναι τόσο φρέσκα που δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε. Ακολούθησαν μία καταστροφική πορεία και ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ελέγχεται κυρίως για τις επιλογές του στο υπουργείο Οικονομικών. Ηταν όλοι σκάρτοι, ευθυνόφοβοι, και δούλοι των τραπεζιτών. Ο ΔΗΣΥ, που παρουσιάζει το άσπρο μαύρο στα θέματα της οικονομίας, θα φέρει για πάντα το στίγμα του κουρέματος των καταθέσεων των απλών ανθρώπων, διότι οι μεγαλοσχήμονες τα έσωσαν. Όπως αποδεικνύει ο κατάλογος της Κεντρικής Τράπεζας οι πλούσιοι και όσοι είχαν σχέση με τα μεγάλα κόμματα δεν άφησαν ούτε ένα ευρώ στην Κύπρο. Ο Συναγερμός ελέγχεται επίσης και για το γεγονός ότι «μαγειρεύει τα νούμερα» για να αποδείξει ότι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία θα λύσει όλα τα προβλήματα της οικονομίας. Και βεβαίως δεν τολμούν να πουν στους ψηφοφόρους τους ότι το κόστος, το οποίο υπολογίζεται στα 10 δις ευρώ, δεν θα το πληρώουν οι ξένοι, αλλά οι Ελληνοκύπριοι, που είναι ήδη πτωχευμένοι. Είναι τεράστιο ψέμα και απάτη ότι η λύση θα φέρει οικονομική λύτρωση και θα αυξήσει το εισόδημα του κάθε πολίτη κατά 5 χιλιάδες ευρώ.

Δεν συμπαθώ αυτούς που «ξερόλες», που σε κάθε ευκαιρία λένε στους συνομιλητές τους «σας το είχα πει». Στην περίπτωση του Μνημονίου βεβαίως «σας τα είχα γράψει» και επίσης όταν πανηγύριζε η κυβέρνηση για τα μπράβο της Τρόικα, σας είχα ενωρίς πληροφορήσει ότι το 2014 και το 2015 θα «ματώσει» ο λαός. Την Τετάρτη οι επικεφαλής της Τρόικα είπαν ακριβώς αυτό στους συνομιλητές τους: ότι χρειάζονται νέα μέτρα και απολύσεις.

Οι πολιτικοί δεν συμμορφώνονται, εκτός αν νοιώσουν την τιμωρία μέσα στο πετσί της. Μετά από αυτήν την άνευ προηγουμένου τραγωδία της οικονομίας, αν οι πολίτες τους ψηφίσουν ξανά, λογικό είναι να το εκλάβουν ως λαϊκή επιβεβαίωση της πολιτικής τους. Δεν πρέπει. Οι ευρωεκλογές είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους πολίτες, όχι μόνο της Κύπρου, αλλά όλης της Ευρώπης, να τιμωρήσουν αυτούς τους απαράδεκτους πολιτικούς που επέβαλαν την πολιτική της σκληρής λιτότητας…

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Ι: Είπε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ότι εργάζεται πυρετωδώς για τη διερεύνηση των ευθυνών για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας. Ηδη έχασε πολύτιμο χρόνο ο κ. Κληρίδης και οι ψίθυροι, ότι συμμετέχει στο πολιτικό παιγνίδι της συγκάλυψης, φτάνουν μέχρι την Ουάσιγκτον. Στο χέρι του είναι να μας διαψεύσει με πράξεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Η αρμόδια επιτροπή της Κυπριακής Βουλής, για τη διερεύνηση των ευθυνών των πολιτικών και των τραπεζιτών, για την καταστροφή της οικονομίας, δεν πρόσφερε καμία υπηρεσία στο λαό. Ολα ήταν οργανωμένα ενόψει των ευρωεκλογών, ακόμα και η δημοσιοποίηση του καταλόγου. Εγνοια τους ήταν ΜΟΝΟ η συγκάλυψη των πολιτικών ευθυνών.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ο καθηγητής Μάριος Ευρυβιάδης, ένας εκ των πλέον σημαντικών ανθρώπων και επιστημόνων που έχω γνωρίσει, υπέβαλε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Μήνυμα Ελπίδας». Αγαπητοί αναγνώστες ο καθηγητής αξίζει της ψήφου σας. Είναι πατριώτης, είναι ηθικός και ολοκάθαρος, θα παλαίψει για την κάθαρση και τη διαφάνεια, και θα τιμήσει επάξια την Κύπρο μας στην Ευρώπη.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: