Η AT&T σε διαβουλεύσεις για την εξαγορά της DirecTV




Η αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AT&T βρίσκεται σε διαβουλεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας δορυφορικής τηλεόρασης DirecTV, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν τις προσεχείς εβδομάδες σε μία συμφωνία ύψους κοντά στα 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Η AT&T, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, συζητά για μία προσφορά πάνω από τα 90 δολάρια ανά μετοχή της DirecTV έναντι 87,16 δολαρίων που ήταν η χθεσινή τιμή κλεισίματος της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Μία προσφορά κοντά στα 95 δολάρια ανά μετοχή θα αποτιμούσε την DirecTV σε πάνω από 48 δισ. δολάρια και θα σήμαινε μία προσαύξηση μεγαλύτερη από 20% σε σχέση με τη χρηματιστηριακή τιμή της την 1η Μαΐου, όταν υπήρξαν οι πρώτες ειδήσεις για το ενδιαφέρον της AT&T.

Η τιμή εξαγοράς μένει ακόμη να οριστικοποιηθεί και οι όροι της συμφωνίας μπορεί ακόμη να αλλάξουν, δήλωσε μία πηγή, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται. Οι συζητήσεις αποτελούν τον τελευταίο κρίκο σε μία σειρά δυνητικών μεγάλων συμφωνιών εξαγορών στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και της καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης.

Το πρακτορείο Bloomberg ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η AT&T προσφέρει γύρω στα 100 δολάρια ανά μετοχή της DirecTV, η διοικητική ομάδα της οποίας θα συνεχίσει να ασκεί την διοίκηση της εταιρείας, ως μονάδας της AT&T.

Από μία ενδεχόμενη συγχώνευση των AT&T και της DirecTV θα δημιουργείτο μία γιγαντιαία εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης, με μέγεθος αντίστοιχο με αυτό που θα έχει η Comcast αν ολοκληρώσει την εκκρεμή εξαγορά της Time Warner Cable.

Για τον λόγο αυτό, η προτεινόμενη συγχώνευση είναι πιθανόν να οδηγήσει σε μία παρατεταμένη μάχη για να πεισθούν οι ρυθμιστικές Αρχές να επιτρέψουν την περαιτέρω ενοποίηση του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πηγή: Reuters, ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: