H Εθνική Ελλάδας στις ΗΠΑ για φιλικούς αγώνες, πριν τη Βραζιλία




Στην «αντίστροφη μέτρηση» για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 στη Βραζιλία, αναφέρεται δημοσίευμα της Νιου Γιορκ Τάιμς, δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή της Ελλάδας, με αφορμή την ανακοίνωση του Φερνάντο Σάντος για τα μέλη της αποστολής.

Στο δημοσίευμα προβάλλονται οι σχετικές δηλώσεις του Πορτογάλου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, εξηγώντας για ποιους λόγους επέλεξε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αφήνοντας άλλους εκτός αποστολής, ενώ έμφαση δίνεται στην επιλογή του Κώστα Μήτρογλου και στην αθλητική του πορεία.

Για τη συμμετοχή της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο αναφέρεται και η εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ και ειδικότερα για το γεγονός ότι ο προπονητής επέλεξε στην ομάδα τον Κώστα Μήτρογλου. Μεταξύ άλλων, σημειώνεται η δήλωση του Σάντος ότι έχει εντοπίσει «δυνατά και αδύνατα σημεία» στις τρεις αντιπάλους της Εθνικής Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, μέσα στα πλαίσια της προετοιμασίας της, η Εθνική Ελλάδας έχει προγραμματίσει φιλικούς αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, θα λάβει μέρος σε διεθνές φιλικό τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαΐου έως τις 7 Ιουνίου.

Η ελληνική ομάδα θα παίξει στις 3 Ιουνίου με τη Νιγηρία στη Φιλαδέλφεια και στις 6 Ιουνίου με τη Βολιβία στο Νιου Τζέρσεϊ. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν, εκτός της ελληνικής ομάδας, οι εθνικές ομάδες: Ισπανίας, Ακτής Ελεφαντοστού, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Τουρκίας, Ονδούρας, Ισραήλ, Νιγηρίας, Βολιβίας, Ελ Σαλβαδόρ, καθώς επίσης και οι επαγγελματικές ομάδες των Ηνωμένων Πολιτειών: D.C. United και ColumbusCrew.

Πανίκος Παναγιώτου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: