Γιάννης Στουρνάρας: Προχωράμε μπροστά, δεν σκέφτηκα να φύγω




Λυπάμαι που μια ανθρώπινη αντίδρασή μου δημιούργησε λάθος εντυπώσεις. Δεν είμαι πολιτικός, oύτε για ένα δευτερόλεπτο δεν σκέφτηκα να εγκαταλείψω τη θέση μάχης που υπηρετώ για την οικονομία. Προχωράμε μπροστά, με αποφασιστικότητα, για να μετατρέψουμε το ταχύτερο δυνατό την ανάκαμψη σε βιώσιμη ανάπτυξη, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας το απόγευμα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Ο κ. Στουρνάρας προσδιόρισε δύο προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να επιτευχθούν:

– την οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους με βάση τις αποφάσεις του Eurogroup η οποία, όπως είπε, αναμένεται να απελευθερώσει πόρους για την οικονομία. «Έχουμε μπροστά μας, είπε, μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Καθόμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αξιοπιστία και όχι με κενές απειλές».

-την ολική επαναφορά της χώρας σε βιώσιμη αναπτυξιακή τροχιά, με βάση το σχέδιο που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός.

«Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαίωσαν ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διαφυλάξει τη σταθερότητα ώστε να μη διακυβευθούν τα επιτεύγματα των τελευταίων ετών», τόνισε ο υπουργός. «Σε 4 χρόνια πετύχαμε το ακατόρθωτο, μετατρέψαμε τα ελλείμματα σε πλεονάσματα, η δημοσιονομική διόρθωση ήταν πρωτοφανής και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας από το 2008 έχει βελτιωθεί κατά 23 % αναπληρώνοντας τις απώλειες των προηγούμενων ετών».

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε ακόμη για αλλαγές στη φορολογική διοίκηση τομέας στον οποίο, όπως είπε, υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και τόνισε ότι η έξοδος στις αγορές σε συνδυασμό με τις αποφάσεις για το χρέος θα επιτρέψουν να αρχίσουν να μειώνονται προσεκτικά τα έκτακτα φορολογικά βάρη.

«Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια δεν μπορεί και δεν θα σταματήσει γιατί η Ελλάδα δεν έχει φθάσει ακόμη στα επίπεδα των προηγμένων κρατών», ανέφερε ο υπουργός και στάθηκε, τέλος, ιδιαίτερα στην προσέλκυση επενδύσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, του fast track, των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αλλά και των αποκρατικοποιήσεων που μαζί με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως είπε, μεταμορφώνουν τη χώρα.

ΠΗΓΗ: K. Βουτσαδάκης, ANA-MPA – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: