Επιτέθηκε εναντίον των κυπριακών ΜΜΕ ο Αναστασιάδης




Η δαιμονοποίηση της πολιτικής, όπως και η δαιμονοποίηση των ΜΜΕ θα ήταν κάτι το καταστροφικό για τη δημοκρατία δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 10 χρόνια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε παρατήρηση ότι οι χθεσινές του δηλώσεις περί ΜΜΕ προκάλεσαν κάποιες αντιδράσεις απάντησε:

“Λυπούμε γιατί προκλήθηκαν συζητήσεις. Όπως το έθεσα ήταν ρητορικό ερώτημα: Εάν και κατά πόσο αποδίδουμε διαπλοκή στους πολιτικούς θα μπορούσε να αποδοθεί το ίδιο από τις διαφημίσεις που οπωσδήποτε προέβαλλαν την τότε εποχή τα διάφορα τοξικά προϊόντα και, βεβαίως, δεν ήταν ευθύνη του Τύπου. Αντίθετα, μάλιστα, υπεραμύνθηκα της ανάγκης να ενισχυθεί ο Τύπος.

Δεν είμαι εξ εκείνων που αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η δαιμονοποίηση της πολιτικής, όπως και η δαιμονοποίηση των ΜΜΕ θα ήταν κάτι το καταστροφικό για τη δημοκρατία. Χωρίς αμφιβολία έχουμε διαπραχθεί λάθη στο παρελθόν.

Υπήρξε βελτίωση του όλου πλαισίου στο οποίο κινούνται οι πολιτικές δυνάμεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να δούμε από τούδε πώς είναι δυνατόν αν υπάρχει οποιαδήποτε ένδειξη ή απόδειξη ότι κάποιοι έχουν διαπλοκή ή συνέργησαν εξαιτίας κάποιων εισφορών που είχαν ανάγκη τα κόμματα ή οι όποιοι πολιτικοί οργανισμοί, εν πάση περιπτώσει, και τότε ναι, να καταγγελθούν».

Είπε τέλος ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει «δαιμονοποίηση, κριτική από πρωίας μέχρι νυκτός και απαξίωση της πολιτικής», κατέληξε ο Πρόεδρος της Κύπρου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: