Επικοινωνία Αναστασιάδη με παράγοντες της Ομογένειας




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε προχθες με κάθε έναν από τους ηγετικούς παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, οι οποίοι συμμετείχαν την περασμένη Δευτέρα στη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Αντιπροέδρου, Τζέικ Σάλιβαν και τους ευχαρίστησε για την σημαντική τους συνεισφορά στο θέμα της διασφάλισης, κατά την επίσκεψη, του σεβασμού στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Παράλληλα τους ευχαρίστησε και για την ευρύτερη προσωπική συμβολή τους, αλλά και τη συμβολή της ομογένειας στον να καταστεί η επίσκεψη Μπάιντεν ιστορικής σημασίας για την Κύπρο και τις Κυπρο-Αμερικανικές σχέσεις.

Στην συνάντηση είχαν συμμετάσχει ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Τάσος Ζαμπάς, ο τέως Πρόεδρος Πανίκος Πανίκος Παπανικολάου, ο συντονιστής της Ενιαίας Προσπάθειας Ελλήνων Αντι Μανάτος, ο Πρόεδρος της Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου Νίκος Λαρυγγάκης κι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΑΧΕΠΑ Βασίλης Μοσαϊδης.

Οι ομογενείς είχαν ζητήσει από τον Αντιπρόεδρο Μπάιντεν να ληφθούν όλα τα μέτρα από αμερικανικής πλευράς, ώστε η συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου στα κατεχόμενα να μην τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης και αναβαθμίσει το ψευδοκράτος. Επίσης συζήτησαν μαζί του επί μακρόν το Κυπριακό, τις βασικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του, το ρόλο των ΗΠΑ και τις σχέσεις που θα πρέπει να έχουν οι ΗΠΑ με την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επικοινώνησε και με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα συνοδεύοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο, και δύο δημοσιογράφους.

Οι ομογενείς εξέφρασαν ικανοποίηση από την επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη μαζί τους και την εκτίμηση που έδειξε για το ρόλο που διαδραματίζει η ομογένεια. Παράλληλα ανέφεραν ότι μεγάλη ομάδα ηγετικών παραγόντων έχει λάβει πρόσκληση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για να έχει σύσκεψη μαζί του γύρω από την τακτική στο Κυπριακό.

ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: