Επαφές Χριστοδουλίδη σε ΟΗΕ και Ομογένεια




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Για επαφές με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών και με στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας επισκέπτεται τη Νέα Υόρκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Βρίσκομαι εδώ, κατά κύριο λόγο, για να ενημερώσω την ομογένεια μετά την επιτυχημένη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου στην Κύπρο. Ήταν μια πολύ σημαντική επίσκεψη με συγκεκριμένα αποτελέσματα και γι’ αυτό συνέβαλε και η ομογένεια, της οποίας ο ρόλος της στο Κυπριακό διαχρονικά είναι πολύ καθοριστικός, ειδικά σε σχέση με τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης μετά τη σημερινή συνάντηση-ενημέρωση που είχε με δημοσιογράφους στο Κυπριακό Σπίτι, στο Μανχάταν.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «συζητήσαμε (με τους ομογενείς χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια δείπνου στο Μανχάταν) τόσο τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μπάιντεν όσο και το νέο αναβαθμισμένο ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και πώς αυτός επηρεάζει τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αλλά και ευρύτερα τις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι είχε, επίσης, συνάντηση με τους επικεφαλής του Αμερικανοεβραϊκού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και για την επίσκεψη του Τζο Μπάιντεν στο νησί. «Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση και έγινε ανταλλαγή απόψεων» τόνισε προσθέτοντας: «Θα έχουμε επίσης συναντήσεις τόσο στα Ηνωμένα Έθνη όσο και με Μόνιμες Αντιπροσωπείες χωρών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Όπως γνωρίζετε, σύντομα θα έχουμε την έκθεση του Γενικού Γραμματέα (του ΟΗΕ), όπου θα γίνεται και αναφορά στις συνομιλίες για το Κυπριακό, μέσα στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ και προς το τέλος Ιουλίου θα έχουμε το ψήφισμα που θα αφορά την ανανέωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ».

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί την Παρασκευή στην έδρα του ΟΗΕ με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Ευρώπης του Τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ενώ αύριο και μεθαύριο θα έχει συναντήσεις με μόνιμους αντιπροσώπους χωρών μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Απόψε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου θα είναι ο κύριος ομιλητής στην 40η τελετή αποφοίτησης του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολεγίου Κουίνς, του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), απ’ όπου αποφοίτησε, με θέμα: «Ο αναβαθμισμένος γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: