Εορτασμός Ημέρας Ευρώπης στο Λονδίνο με Σκαλκώτα και έργα εμπνευσμένα από την Ελλάδα




Με μια μεγάλη συναυλία της Ευρωπαϊκής ορχήστρας νέων για 500 προσκεκλημένους, στο Ναό του Αγίου Ιωάννη στο κέντρο του Λονδίνου, γιορτάστηκαν φέτος τα γενέθλια της Ευρώπης στην Βρετανική πρωτεύουσα. Η ορχήστρα ερμήνευσε έργα του Νίκου Σκαλκώτα και δυο ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, έναν ηπειρώτικο και έναν κλέφτικο.

Παράλληλα παρουσιάσθηκαν αποσπάσματα από έργα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία: από τον Ορφέα του Μοντεβέρντι, τη Σεμέλη του Χέντελ, την ‘Αλκηστη του Γκλουκ, την Διδώ και Αινεία του Πουρσέλ, τον Δαρδανό του Ραμώ, τις Σφήκες του Ραλφ Βον Ουιλιαμς, τον Ιδομενέα του Μότσαρτ και την ωραία Ελένη του Ζακύνθου ‘Οφενμπαχ.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Έλληνας Πρέσβης στο Λονδίνο Κωνσταντίνος Μπίκας, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ζακελίν Μάινορ και ο επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Βρετανία Μπιόρν Κιέλστρεμ. Της συναυλίας προηγήθηκε δεξίωση στους χώρους της αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λονδίνο όπου παρουσιάζεται έκθεση 100 χρόνων ελληνικής χαρακτικής της συλλογής του Γιάννη Παπακωνσταντίνου.

 

ΠΗΓΗ: Ισαάκ Α. Καριπίδης  ΑΠΕ-ΜΠΕ     Photo via: culturefund.eu 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: