ΑΧΕΠΑ: Ο Μπάιντεν ανέδειξε τους δεσμούς ΗΠΑ-Κύπρου




Η ΑΧΕΠΑ, η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση στις ΗΠΑ, χαιρετίζει την πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν, στην Κύπρο, τονίζοντας ότι ανέδειξε τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για μια περιεκτική λύση στο Κυπριακό Πρόβλημα.

Στην σχετική ανακοίνωση ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Άνθονι Κουζούνης, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και έδωσαν το κατάλληλο ύφος στην επίσκεψη και τις επαφές που είχε ο κ. Μπάιντεν στην Κύπρο».
 
«Η δήλωση του Τζο Μπάιντεν για την διεθνή αναγνώριση μόνο μιας κυβέρνησης στην Κύπρο δείχνει ότι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει πλήρη γνώση του Κυπριακού Προβλήματος και της ιστορίας του νησιού και με μεγάλη προσοχή ανέδειξε αυτές τις ευαισθησίες» επεσήμανε ο κ. Κουζούνης.
 
Καθώς πλησιάζουμε στην 40η Επέτειο από την Εισβολή στην Κύπρο, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΑΧΕΠΑ, η οργάνωση μας παραμένει σε εγρήγορση και ετοιμότητα, όσον αφορά τις επαφές των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, πάντα με σεβασμό στη διαδικασία που ακολουθείται.
 
Παράλληλα, η μεγαλύτερη οργάνωση της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, εξέφρασε την στήριξη της στην αναθέρμανση και περεταίρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου, όπως αυτή εκφράστηκε από τον αμερικανό Αντιπρόεδρο.
 
«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική» τόνισε ο Άνθονι Κουζούνης και πρόσθεσε ότι «είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια και να διασφαλίσουμε ότι η στρατηγική αυτή συνεργασία θα εκπληρώσει την αποστολή της».
 
Τέλος, στην ανακοίνωση της ΑΧΕΠΑ, αναφέρεται ότι οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για ανάδειξη της Κύπρου σε παίκτη-κλειδί για θέματα ενέργειας στην ανατολική Μεσόγειο «εκλαμβάνονται ως αναγνώριση του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει τη διαδικασία εξόρυξης των ενεργειακών κοιτασμάτων που διαθέτει, χωρίς τον φόβο των τουρκικών απειλών», επεσήμανε ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ.

http://gr.voanews.com/content/ahepa-on-biden-trip-to-cyprus/1926361.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: