Τσίπρας: Όσο πιο μεγάλη η ήττα της ΝΔ τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθούν ομαλότητα-σταθερότητα




Την πεποίθησή του ότι «όσο πιο μεγάλη η διαφορά της ήττας της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τόσο πιο γρήγορα θα αποκατασταθούν η δημοκρατική ομαλότητα, η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, και η ανάπτυξη», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Πράγα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε και πάλι την πολιτική σημασία των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου εκτιμώντας ότι «θα αποδειχθούν ένας σταθμός για τη γενιά μας. Που, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν τη μοίρα και της επόμενης».

Σε νέα επίθεσή του κατά της κυβέρνησης με αφορμή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2018, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εκτός από ψεύτες είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν» και πρόσθεσε:

«Πως γίνεται να τελειώνουν το Μνημόνιο και η λιτότητα, ενώ το νέο Μεσοπρόθεσμο 2015-2018 προβλέπει μέτρα λιτότητας μέχρι και το 2018; Στις δημόσιες δαπάνες, τους μισθούς των δημόσιων υπαλλήλων, τις επικουρικές συντάξεις. Όπως και τη μονιμοποίηση των χαρατσιών. Το δικό τους Μεσοπρόθεσμο αποδεικνύει πως είναι ψεύτες. Γι’ αυτό εμείς λέμε: Εκτός από ψεύτες, είναι και επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με αφορμή τις δηλώσεις του για την Κύπρο, επισημαίνοντας:

«Ο κος Γιούνκερ, υποψήφιος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, έσπευσε να αναφερθεί στη Κύπρο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει θετικό προφίλ στον ελληνικό και Κυπριακό λαό. Φαίνεται πως αντιμετωπίζει τους πολίτες ως χρυσόψαρα με ασθενή μνήμη.

Που θα έχουν ήδη ξεχάσει ότι το Γιούρογκρουπ και η πολιτική της κυρίας Μέρκελ που τον στηρίζει έριξαν την Κύπρο στη πυρά.

Γιατί ο ίδιος, ως Πρόεδρος του Eurogroup έως τον Ιανουάριο του 2013, έσπρωχνε, όσο μπορούσε την Κύπρο, στα νύχια των δανειστών. Γιατί ο ίδιος, επίσης, είχε χαρακτηρίσει επιβεβλημένο το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο. Και τώρα θέλει να παρουσιάσει εαυτόν ως προστάτη της Κύπρου».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορείο, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: