Τσίπρας: “Υπάρχει Σαμαράς Γκεϊτ” – Κεδίκογλου: Επικίνδυνος ο Τσίπρας




«Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέϊτ, υπάρχει Σαμαράς Γκέϊτ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Είπε ότι τη χώρα κυβερνά μια «ακροδεξιά σέχτα», χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «επικίνδυνο» για τη δημοκρατία και την ομαλότητα και για τον  πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε ότι «πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία»..

«Ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες, αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής.

Ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον αντ’ αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Μπαλτάκος Γκέιτ, ονόμασαν ορισμένοι το επικίνδυνο σύμπλεγμα που ήρθε στην επιφάνεια.

Υπάρχει όμως έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος έκανε ότι έκανε χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο πρωθυπουργός;

Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να πιστεύει ότι ο Μπαλτάκος είχε γίνει “κολλητός” του υπόδικου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, εν αγνοία του κυρίου Σαμαρά; Δεν διάβαζε ο κύριος Σαμαράς τις φιλικές στην κυβέρνησή του εφημερίδες που αποκάλυπταν τις επαφές του Μπαλτάκου;

Δεν ήξερε τίποτε για το σχέδιο συνεργασίας της ΝΔ με μια “εξημερωμένη” Χρυσή Αυγή, που προπαγάνδιζαν επώνυμοι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας; Φίλες και φίλοι, ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ.Αυτή είναι η αλήθεια».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να «αφήσει την κωμωδία», όπως είπε, και σημείωσε: «Να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει στη Βουλή να δώσει εξηγήσεις. Και ήξερε, και ευνοούσε όσα διέπραττε ο φίλος και συνεργάτης του.Αν ο Μπαλτάκος είναι ο φυσικός αυτουργός της συνωμοσίας σε βάρος της δημοκρατίας, ο κύριος Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός. Κι αυτό και μόνο θα έφτανε για να χαρακτηριστεί επικίνδυνος για τη δημοκρατία.

Επικίνδυνος για την ομαλότητα. Επικίνδυνος γιατί με τη βοήθεια μεγάλων ΜΜΕ, που παίζουν τα δικά τους παιγνίδια, επέτρεψαν στους νεοναζί να εμφανίζονται σαν δύναμη που αμφισβητεί το σύστημα και στρέφεται εναντίον του. Ενώ η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του συστήματος. Είναι το μακρύ του χέρι. Είναι η σύμφυση του απάνθρωπου με το ταξικά ωμό, που βλέπει ως εχθρούς όχι τους βαρόνους της διαπλοκής και του πλούτου, αλλά τους κολασμένους της γης.Είναι μια συμμορία για την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεινε τα μάτια για πολύ καιρό, μπροστά στη εγκληματική δομή, στην εγκληματική ιδεολογία και στην εγκληματική της δράση».

«Υπόλογος» είναι και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Υπόλογος όμως μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της. Η χώρα ζει ένα δράμα, αλλά ο κύριος Βενιζέλος επιμένει να πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία.

Οικοδομεί την κεντροαριστερά, που συμμαχεί με τους συνομιλητές των νεοναζί . Απευθύνεται στους πολίτες που τιμούσαν με την εμπιστοσύνη τους κάποτε το ΠΑΣΟΚ για να τους μαζέψει τώρα σαν πρόβατα στο μαντρί της ακροδεξιάς. Αφού εξύμνησε χθες την “καθαρή στάση” του πρωθυπουργού στο Σαμαράς Γκέιτ, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο χαρακτήρισε “συγκυριακό όχημα διαμαρτυρίας”.

Όσοι ψήφιζαν δηλαδή κάποτε ΠΑΣΟΚ έχουν ιδιοκτήτη: Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και ο ιδιοκτήτης τους καλεί να κατέβουν από το όχημα της αριστεράς και να πάρουν τη θέση τους στο όχημα με τα μνημόνια, με μηχανοδηγό τη Μέρκελ, με τον ‘Αδωνι, με τον Μπαλτάκο, με τον Σαμαρά, με τον Βορίδη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε μια σειρά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες με το χέρι στην καρδιά, εν όψει των εκλογών και είναι τα εξής:

.Πόσα κομμάτια εθνικής κυριαρχίας πρέπει ακόμα να παραχωρήσουμε για να πάρουμε τα δυο τρία κατοστάρικα του ματωμένου πλεονάσματος που μας πετούν στα μούτρα προεκλογικά;

• Πόσες εκπτώσεις στη δημοκρατία πρέπει ακόμα να ανεχτούμε για να αξίζουμε τα δανεικά που αποτελούν εθνικό στόχο της σημερινής κυβέρνησης;

• Σε πόση ταπείνωση, πόση φτώχεια, πόση ανεργία, πόσα δράματα, πρέπει να κλείσουμε τα μάτια για να μας πουν μια καλή κουβέντα η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόιμπλε;

• Πόσο ψέμα, πόση εξαπάτηση, πόσα success story πρέπει να καταπιούμε ακόμα για να μας απονείμουν οι δανειστές και οι τοκογλύφοι ISO πειθήνιου λαού;

• Πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο ‘Αδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος, πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;

.Θα ζήσουμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι, σαν Ευρωπαίοι, σε μια κυρίαρχη δημοκρατική χώρα, απολαμβάνοντας τους καρπούς της προόδου και της δουλειάς μας;

Ή θα ζούμε μέχρι το απώτατο μέλλον δεμένοι σε μια ατέλειωτη αλυσίδα μνημονίων, φτώχειας, ανεργίας, πολιτιστικού και δημοκρατικού μαρασμού; Μέσα στο ζόφο του χρέους, των σκληρών μέτρων, της πολιορκημένης δημοκρατίας, η κυβέρνηση επιχειρεί φυγή προς τις κάλπες με μια από καιρό σκηνοθετημένη, στημένη, παράσταση.

Σχετικά με την επικείμενη έξοδο της χώρας στις αγορές είπε ότι πρόκειται για «μια παράσταση με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την υψηλή εποπτεία της Γερμανίας» και εξήγησε: «Ο τίτλος της παράστασης; “Βγαίνουμε στις αγορές”.

‘Αρα βγαίνουμε από το σημερινό τούνελ στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Δεν είναι η πρώτη φορά που η βαρβαρότητα συνδυάζεται με το πιο κραυγαλέο ψέμα. Εδώ όμως μιλάμε για μια τεράστια επιχείρηση απάτης. Και οι Έλληνες καλούνται να παίξουν το ρόλο του θεατή.

Να χειροκροτήσουν την πολιτική που τους καταστρέφει. Και να εγκρίνουν τη συνέχισή της. Στο προεκλογικό αυτό υπερθέαμα θα προσφερθεί μάλιστα σε ένα εκατομμύριο θεατές και ποπκόρν από το πλεόνασμα του κυρίου Στουρνάρα. Πόσο πλεόνασμα κυνισμού έχουν εκείνοι που εμπνεύστηκαν και έστησαν αυτό το παιγνίδι;  Αλλά αλήθεια για πείτε μου, αφού τώρα υπάρχει πλεόνασμα και όπως μας λένε, τα βάσανά μας τελειώσανε, αφού δεν θα μας χρειάζονται πια δανεικά για μισθούς και συντάξεις. Τότε γιατί βγαίνουνε να δανειστούν και πανηγυρίζουν κιόλας που θα τα καταφέρουν; Κι αν χρειάζονται νέα δανεικά για να εξυπηρετήσουν τα παλιά, πώς υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο;

Είναι βιώσιμο ένα χρέος που για να εξυπηρετηθεί χρειάζεται να συσσωρεύεται και άλλο χρέοςΗ Γερμανίδα καγκελάριος θέλει να πείσει τους δικούς της ψηφοφόρους πόσο σωστή είναι η πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα. Θέλει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα, το άτακτο παιδί της Ευρώπης, έχει γίνει ο πιο καλός ο μαθητής χάρη στο δικό της συνδυασμό καρότου και μαστίγιου. Το μαστίγιο για όλους εμάς.

Το καρότο για τους τραπεζίτες, τους εντολοδόχους της Ζήμενς, τους μεταπράτες της εθνικής μας κυριαρχίας, τους βαρόνους της διαπλοκής, και τους πολιτικούς που τους εκφράζουν».

Για την επικείμενη επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας στην Ελλάδα είπε ότι «είναι η απόδειξη πόσο η σημερινή γερμανική κυβέρνηση σέβεται τους Έλληνες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία της χώρας τους». Σχολίασε με χιούμορ πως δεν ξέρει αν η κ. Μέρκελ θα μοιράσει φυλλάδια στα ελληνικά, αλλά το σίγουρο είναι πως έρχεται για να στηρίξει τους «μερκελιστές της».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι δεν θα συναντηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος με την αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, λέγοντας ότι αυτό το έκανε θεσμικά ο πρόεδρος της Γερμανίας, γιατί θέλει να ακούει μόνο ευχάριστα πράγματα. Σημείωσε ότι είναι «ευπρόσδεκτη» η κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζει πως η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, έχει νοικοκύρη και είναι ο ελληνικός λαός Είπε ότι η επίσκεψη είναι απόδειξη «πόσο το Βερολίνο σέβεται την Ελλάδα. Και πόσο μας θεωρεί οικόπεδο και αποικία. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν ο πρόεδρος Πούτιν, ή ο πρόεδρος Ομπάμα, αποφάσιζαν να επισκεφτούν τη Γερμανία λίγο πριν τις εκλογές για να στηρίξουν πολιτικά τον αντίπαλο της κυρίας Μέρκελ. Σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσαν σε μια τέτοια περίπτωση όχι μόνο η κυρία Μέρκελ, αλλά όλα τα κόμματα της Γερμανίας και ο ίδιος ο γερμανικός λαός. Ο κύριος Σαμαράς όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ίσα-ίσα ετοιμάζεται να φωτογραφηθεί χαμογελαστός μαζί με την Προϊσταμένη του.

Να υποκλιθεί μπροστά στην επιθυμία της να συναντηθεί με όσους αυτή κρίνει νομιμόφρονες προς το Βερολίνο.

Όχι βέβαια με την αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί ξέρει ότι εμείς διαφωνούμε κάθετα και αποφασιστικά με την πολιτική της.

Εμείς όμως διαφωνούμε με την πολιτική της απέναντι στη χώρα μας.

Για την πολιτική της στη δική της χώρα δίνει λόγο στους Γερμανούς πολίτες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε έχει τη στοιχειώδη απαίτηση από την κ. Μέρκελ να αναγνωρίσει και στους Έλληνες το δικαίωμα να κάνουν κουμάντο στη δική τους τη χώρα.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα γυρίσει μπούμερανγκ για τους κυβερνώντες. «Εκείνοι που συναίνεσαν σ’ αυτό το προεκλογικό ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου σε μια χώρα που ζει τις συνέπειες της πολιτικής της, όφειλαν να την ενημερώσουν ότι οι Έλληνες δεν είναι υπάκουοι και υπήκοοι κανενός επικυρίαρχο».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της κ. Μέρκελ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα ξαναθέσει το ζήτημα του Κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων και αναρωτήθηκε: «Αλήθεια ο κύριος Σαμαράς θα ψελλίσει κάτι γι’ αυτό; Ή θα επιλέξει τη σιωπή, επειδή το Βερολίνο του έχει απαγορεύσει να θίγει το θέμα; Εμείς πάντως επιμένουμε: Κυρία Μέρκελ, η χώρα σας μας χρωστάει ακόμα πολλά. Και δεν θα έχετε για πάντα απέναντί σας κυβερνήσεις έτοιμες να ξεχάσουν τα γερμανικά χρέη και να θυμούνται μόνο τα ελληνικά».

Παρατήρησε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προδικάζει τίποτε και θα περιμένει να δει τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και αν θα θέσει το ζήτημα, λέγοντας πως έχουμε χρέη, αλλά έχει και η Γερμανία απέναντι μας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τις αντιδράσεις των κατοίκων και στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Μίλησε για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαίου και στις εθνικές εκλογές και είπε ότι η μάχη θα είναι δύσκολη, αλλά δεν μπορείνα κερδηθεί από τον καναπέ, και θα χρειαστούν συγκρούσεις με την ενεργό συμμετοχή του λαού.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος είπε πως στα πενήντα χρόνια που είναι στην Αριστερά πρώτη φορά νιώθει ότι «πλησιάζει η ώρα που θα πάρουν τα όνειρα μας εκδίκηση», και η υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα υπάρξει ανατροπές στις εκλογές τόσο στον Δήμο όσο και στην Περιφέρεια.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη σταθερότητα της χώρας, εξαπέλυσε ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. «Βλέποντας την Ελλάδα να στέκεται στα πόδια της και τις φιλοδοξίες του για καταστροφή να διαψεύδονται, ο κ. Τσίπρας δεν άντεξε και ξεπέρασε κάθε όριο ύβρεων και συκοφαντιών.

Υιοθετώντας τα επιχειρήματα των ναζιστών και εκτοξεύοντας τις γνωστές απειλές, ο κ. Τσίπρας απέδειξε πως ο μόνος επικίνδυνος για τη σταθερότητα και την ομαλότητα της χώρας είναι ο ίδιος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: Ανακοίνωση κυβερνητικού εκπροσώπου, Αθηναϊκό Πρακτορείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: