Τούρκοι βεβήλωσαν τάφους Ελλήνων – Ημίγυμνοι σε κυπριακά νεκροταφεία




Τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και έντονες αντιδράσεις τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα έχει εγείρει προκλητική φωτογράφηση που πραγματοποίησαν πριν από μερικούς μήνες μοντέλα από την Τουρκία σε ορθόδοξο κοιμητήριο της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θλιβερό θέαμα ημίγυμνων μοντέλων που κάθονται ή αγκαλιάζονται επάνω σε ρημαγμένα μνήματα απαθανατίστηκε σε λεηλατημένο από τους Τούρκους νεκροταφείο που βρίσκεται στα Κατεχόμενα.

Αδιαφορία για τη ματωμένη ιστορία του τόπου, άγνοια ή συνειδητή βεβήλωση; Οποια κι αν είναι η απάντηση, το θέμα έδωσε χθες πλούσια τροφή για οργισμένες συζητήσεις και σχόλια στο Διαδίκτυο.

Δείγμα… δουλειάς

Η υπόθεση έγινε ευρέως γνωστή όταν κάποιοι ανακάλυψαν μία από τις τέσσερις επίμαχες φωτογραφίες στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί νεαρό μοντέλο τουρκικής καταγωγής.

Πρόκειται για τον Emrullah Ogdum, κάτοικο Λευκωσίας, ο οποίος είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία μαζί με άλλα στιγμιότυπα από την επαγγελματική του ζωή. Η εικόνα προβάλλεται, επίσης, από το πρακτορείο μοντέλων στο οποίο εργάζεται ο νεαρός ως δείγμα της δουλειάς του.

Την 1η Αυγούστου του 2013, λίγο καιρό μετά τη φωτογράφηση, το 21 έτους μοντέλο δημοσίευσε τη φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με μία συνάδελφό του σε μια σκηνή που προκαλεί ανατριχίλα: Εκείνος όρθιος, γυμνός από τη μέση και πάνω, εκείνη με ένα κοντό φόρεμα κάθεται σε ένα κατεστραμμένο μνήμα κρατώντας στα χέρια της έναν μαρμάρινο σταυρό που γράφει: «Γεώργιος Δημητρίου, θανών τη 28.11.1953, ετών 62…». Η φωτογραφία φάνηκε ενδιαφέρουσα στους φίλους του μοντέλου, αφού 64 άτομα έσπευσαν να δηλώσουν ότι τους αρέσει…

KATEXOMENA-TAFOI02-01APRIL2014

«Θα κριθείτε»

Χθες, όταν το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας, η σελίδα του νεαρού κατακλύστηκε από εξαγριωμένους «επισκέπτες» οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για την ιεροσυλία. «Καταλαβαίνω το να μη σέβεστε τους ζώντες Ελληνες και Κυπρίους», αναφέρεται σε μία από τις δεκάδες αναρτήσεις, «γιατί έτσι σας δίδαξαν στα τουρκικά παραμύθια… Ομως το να ατιμάζετε τους νεκρούς μας… Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας… Θα κριθείτε…».

Αργά το βράδυ ο φωτογράφος που επιμελήθηκε την όλη διαδικασία, ο Bastemur Bilal, μιλώντας στο www.Αnt1wo.com ζήτησε συγνώμη υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Ο ίδιος επεσήμανε ότι επέλεξε το μέρος τυχαία επειδή του προξένησε εντύπωση και ότι δεν σηματοδοτούσε κάτι, ενώ παραδέχτηκε πως έγιναν πολλά λάθη για τα οποία θα ζητήσει συγνώμη με κάθε τρόπο.

ΠΗΓΗ: Κατερίνα Ροββά, ΕΘΝΟΣ, ΚΥΠΕ-CNA – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Bastemur Bilal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: