Το μέλλον της Διατλαντικής Οικονομίας: Σεμινάριο στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον




Η Πρεσβεία της Ελλάδος, σε συνεργασία με το υπαγόμενο στο Πανεπιστήμιο John Hopkins έγκριτο Κέντρο Διατλαντικών Σχέσεων της Ουάσιγκτον, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, στις 16 Απριλίου, σεμινάριο επικεντρωμένο στις προοπτικές των Διατλαντικών σχέσεων και ειδικότερα στη σημαντικότατη Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (Διατλαντική Εταιρική Σχέση για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις – TTIP), η οποία τελεί επί του παρόντος υπό διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ.

Στο σεμινάριο, που έγινε στους χώρους της Πρεσβείας, έλαβαν μέρος περισσότεροι από 110 σύνεδροι, ανάμεσα στους οποίους στελέχη του Κογκρέσου, της Administration, Πρόεδροι και εκπρόσωποι παγκόσμιας εμβέλειας δεξαμενών σκέψης, διαμορφωτές κοινής γνώμης, δημοσιογράφοι και ξένοι Πρέσβεις.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Καθηγητής κ. Daniel Hamilton, εξέχουσα ακαδημαϊκή προσωπικότητα της Σχολής “SAIS – SchoolofAdvancedInternationalStudies” του Πανεπιστημίου John Hopkins. Ο κ. Hamilton, που θεωρείται αυθεντία στο χώρο των διατλαντικών σχέσεων, απέδειξε επιστημονικά και μέσω πολυετούς έρευνας την κυρίαρχη ποιότητα της οικονομικής διάδρασης μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, που συνιστά τον κύριο πόλο οικονομικής και εμπορικής δράσης σε παγκόσμια βάση.

Μιλώντας στους συνέδρους, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Χρίστος Παναγόπουλος τόνισε την προτεραιότητα που αποδίδει η Ελληνική Προεδρία στην προώθηση της πολυ-επίπεδης Διατλαντικής Συνεργασίας, ειδικότερα στην υπό διαπραγμάτευση Συμφωνία TTIP, η ολοκλήρωση της οποίας θα δώσει νέα ώθηση στην σημαντικότερη οικονομική εμπορική αρτηρία σε παγκόσμια κλίμακα μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ.

Ανέφερε ότι η Ελλάδα εξέρχεται, μέσα από οδυνηρές θυσίες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, από την οικονομική κρίση και αποτελεί και πάλι αξιόπιστο εταίρο σε μια κρίσιμη καθ’ όλα γεωπολιτική θέση.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο σειράς δράσεων που έχει αναλάβει η Πρεσβεία και οι Προξενικές Αρχές της Ελλάδας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: