Προβόπουλος στο Bloomberg: Μπορούμε να πετύχουμε




Η επιτυχία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών από ξένους επενδυτές δείχνει ότι και η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει τον στόχο της επιστροφής της στις αγορές, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σε συνέντευξη που δημοσίευσε χθες το BLOOMBERG με τίτλο «Greece’s Return to Market Eased by Banks, Provopoulo Says» (Αθήνα, Nikos Chrysoloras και Christos Ziotis).

«Η επιτυχής αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τις αγορές, μετά τα τελευταία stress-test, διευκολύνουν το άνοιγμα της ελληνικής κυβέρνησης στις αγορές» σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι σήμερα μεταξύ των καλύτερα ανακεφαλαιοποιημένων στην Ευρώπη και αυτό φαίνεται από την μείωση της χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, ενώ «θα μειωθεί περαιτέρω, όσο οι ελληνικές τράπεζες θα διευρύνουν την πρόσβασή τους στις αγορές».

http://www.bloomberg.com/news/2014-04-09/greece-s-return-to-market-eased-by-banks-provopoulo-says.html

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ ΣΤΟ BLOOMBERG – ΠΩΛΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 500 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει ακίνητα ύψους 500 εκ. ευρώ, έως το τέλος του έτους δήλωσε σε συνέντευξή του στο BLOOMBERG ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής, (Αθήνα, «Greece Prepares as Much as $688 Million of Real Estate for Sale», Sharon Smyth), επισημαίνοντας ότι τα ακίνητα αξίζουν τουλάχιστον 350 εκ. ευρώ, και περιλαμβάνουν δημόσια κτίρια, κατοικίες και χώρους που προσφέρονται για ανάπτυξη.

Σύμβουλοι στο ΤΑΙΠΕΔ για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας είναι η UBS, η Deutsche Bank και η BNP Paribas.

Το Ταμείο, το οποίο έχει ολοκληρώσει συμφωνίες ύψους 5 δις ευρώ, μεταξύ των οπίων 1,8 δις για ακίνητα, τους τελευταίους 14 μήνες, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τώρα το νέο ενδιαφέρον των επενδυτών για ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. 

«Η αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα είναι τεράστια και οι επενδυτές αναζητούν τώρα ευκαιρίες στην Ελλάδα. Δείτε μόνο την άνοδο των ελληνικών μετοχών, δήλωσε ο κ. Ταπραντζής.

http://www.bloomberg.com/news/2014-04-09/greece-prepares-as-much-as-688-million-of-real-estate-for-sale.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: