Πρόβλεψε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ MEGA CHANNEL

Σίγουρος για τη νίκη στις επικείμενες εκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του, που συνεδρίασε σήμερα για να αποφασίσει σχετικά με τον μεγαλύτερο αριθμό των υποψηφίων για το ευρωκοινοβούλιο, μετέδωσε το Mega.

Ο ίδιος προέβλεψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτη δύναμη και ότι το αποτέλεσμα θα οδηγήσει σε εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Αντώνη Σαμαρά τόσο για το θέμα της οικονομίας όσο και για την υπόθεση Μπαλτάκου, λέγοντας:

“Κύριε Σαμαρά, θέλετε δεν θέλετε θα απολογηθείτε στη Βουλή. Δεν πρόκειται για πολύ ακόμα να δοξάζεστε κρυπτόμενος. Θα απολογηθείτε γιατί μετατρέψετε το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών και συνομιλητών της Χρυσής Αυγής. Θα απολογηθείτε γιατί δεν σεβαστήκατε τους θεσμούς και τις επιταγές της Δημοκρατίας, που ορκιστήκατε να υπερασπίζεστε θα απολογηθείτε γιατί παραδώσατε τα κλειδιά της κυβέρνησής σας και τα κλειδιά της χώρας – θα έλεγα – σε άτομα που τα χαρακτηρίζει ο αντιδημοκρατικός κυνισμός και η ετοιμότητα να συνδιαλλαγούν ακόμα και με το διάβολο προκειμένου εσείς να κρατηθείτε στην εξουσία. Γιατί εσείς ο ίδιος μέσω εμπίστων προσώπων σας γίνατε συνομιλητής μιας εγκληματικής συμμορίας”.

Σύμφωνα με το Mega, αναφορικά με την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, ο Αλέξης Τσίπρας, είπε πως ήταν θέμα προεκλογικής υποστήριξης στον Αντ. Σαμαρά και προέβλεψε νέο μνημόνιο. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να δείξουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Ωστόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, που ανήκει στην Αριστερή Πλατφόρμα έθεσε και πάλι θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ αναφέροντας πως θα πρέπει να υπάρχει και ένα εναλλακτικό σχέδιο λέγοντας:

“Αν εκβιαστεί η χώρα, αν τεθούν διλήμματα τα οποία επιχειρούν να μας επιβάλουν δεσμεύσεις εκτός του προγράμματός μας, τότε οφείλει η κυβέρνηση της Αριστεράς να μην ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου, αλλά να θέσει και το θέμα της εξόδου από το ευρώ”.

Στον κ. Λαφαζάνη απάντησε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος είπε:

“Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή είναι το δίλημμα που έθετε ο Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλύψει την ουσία των πολιτικών του μνημονίου. Να επιστρέψουμε εμείς σ’αυτό το δίλημμα είναι κάτι που τον διευκολύνει. Ας μην το κάνουμε. Η πρόταση εξόδου από το ευρώ δεν είναι καθόλου ριζοσπαστική. Αδυνατώ να καταλάβω πως θα ωφεληθούν οι συνταξιούχοι με αυτή την προοπτική”.

Πλειοψηφία και μειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή διαφωνούν και για πρόσωπα που προτείνονται για το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: