Προσωπικό παιχνίδι από Κασιδιάρη – Καχυποψία στη Χρυσή Αυγή για τον χρόνο αξιοποίησης του βίντεο




Για τη… δύσκολη ώρα κρατούσε το βίντεο της συνομιλίας του με τον Τάκη Μπαλτάκο ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ωστόσο, το σωστό… τάιμινγκ δεν ήρθε όλους αυτούς τους μήνες που ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή, ούτε όταν άρχισαν να λαμβάνονται οι αποφάσεις της Ολομέλειας της Βουλής για την άρση της ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών του μορφώματος. Μόλις προχθές, όταν ήρθε η ώρα του ίδιου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, μόνο τότε έκρινε ο ίδιος ότι το βίντεο έπρεπε να δοθεί στη δημοσιότητα…

Η κίνηση του Ηλία Κασιδιάρη προκάλεσε αιφνιδιασμό στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, όπου ακόμα και πρωτοκλασάτα στελέχη της φαίνεται πως δεν γνώριζαν τα σχέδιά του. Ο αναβρασμός είναι έντονος αφού η «κρυφή ατζέντα» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΧΑ έχει προκαλέσει αμηχανία, αλλά και καχυποψία για το τι άλλο μπορεί να κρύβει. Η οργή κατά του Κασιδιάρη είναι πλέον εμφανής και ανάμεσα στους προφυλακισμένους χρυσαυγίτες, οι οποίοι δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους που επί έξι μήνες κρατούσε το βίντεο για… πάρτη του, αφήνοντας τους ίδιους στα κάγκελα, πιστεύοντας ότι έτσι θα υπερασπιστεί τον εαυτό του…

Η ακριβής ημερομηνία της κρυφής βιντεοσκόπησης δεν αναφέρεται, ωστόσο είναι σαφές από τον διάλογο των Ηλ. Κασιδιάρη – Τ. Μπαλτάκου ότι η συνάντηση μεταξύ τους τοποθετείται πιθανότατα τον Οκτώβριο του 2013. Εχουν προηγηθεί οι ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά και η αποκάλυψη της κομματικής ταυτότητας του δολοφόνου του, Γιώργου Ρουπακιά, που έχουν οδηγήσει στις συλλήψεις του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Νίκος Μίχος απολογούνται πρώτοι και αφήνονται ελεύθεροι -με τον πρώτο μάλιστα να προπηλακίζει κάμεραμαν που καλύπτει την έξοδό τους από τους ανακριτές. Ακολουθούν οι απολογίες των υπολοίπων, μεταξύ των οποίων και του αρχηγού της ΧΑ, οι οποίοι τελικά κρίνονται προφυλακιστέοι.

Υστερα από τα γεγονότα αυτά προσδιορίζεται χρονικά η συνάντηση του Ηλία Κασιδιάρη με τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα της κυβέρνησης. Ο χρυσαυγίτης πήγε στο ραντεβού τους προετοιμασμένος. Εμφανίστηκε στον Τάκη Μπαλτάκο απολύτως ήρεμος, χαλαρός, δημιουργώντας κλίμα εμπιστοσύνης. Μόνο που, όπως φαίνεται, κάπου πάνω του έκρυβε μία κάμερα.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι η βιντεοσκόπηση έγινε τον Οκτώβριο, επί έξι ολόκληρους μήνες ο Ηλ. Κασιδιάρης περίμενε τη σωστή στιγμή. Στο διάστημα που μεσολάβησε, είχε όλο τον χρόνο να επεξεργαστεί το εμφανώς μονταρισμένο βίντεο, να απομαγνητοφωνήσει τους διαλόγους και να απομονώσει αυτά που θα του φανούν χρήσιμα.

Μόλις 2,40 λεπτά

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνολική διάρκεια του οπτικοακουστικού υλικού είναι 40 λεπτά. Δεδομένου ότι το κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι μόλις 2,40 λεπτά, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με το τι άλλο ειπώθηκε στη συνάντηση που προς το παρόν «κρατείται» κρυφό.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, για τον οποίο ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ δηλώνει ότι τρέφει αισθήματα γιου προς πατέρα, παραμένει στη φυλακή. Είναι άγνωστο αν ο ίδιος ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής γνωρίζει την ύπαρξη του συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού, αλλά και τις σκοπιμότητες του ιδεολογικού του «τέκνου».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο μόνο όταν η ώρα να βρεθεί ξανά ενώπιον της Δικαιοσύνηs πλησίαζε με ταχείς ρυθμούς.

Παρόλο που επίσημα δεν παραδέχονται ότι το οπτικό υλικό που οδήγησε στην παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου είναι προϊόν υποκλοπής του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου, στελέχη της Χρυσής Αυγής διαρρέουν ότι έχουν στη διάθεσή τους ακόμη έξι βίντεο που, όπως υποστηρίζουν, το περιεχόμενό τους αποκαλύπτει την παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης. Ακόμη και οι ίδιοι, ωστόσο, εκτιμούν ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τη στιγμή που θα κρίνει κατά το δοκούν ο Ηλίας Κασιδιάρης.

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ – Η περίεργη επιλογή του δικτύου rutube.ru

Εντύπωση προκάλεσε και η επιλογή του κοινωνικού δικτύου στο οποίο δημοσιεύθηκε το επίμαχο βίντεο. Η ιστοσελίδα rutube.ru είναι το ρωσικό YouTube, η οποία χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά από τους Ρώσους.

Το γεγονός ότι η συνομιλία του Ηλ. Κασιδιάρη με τον Τ. Μπαλτάκο ανέβηκε σ’ αυτό το σάιτ κρίνεται τουλάχιστον ύποπτο, που κρύβει σκοπιμότητες.

Ο λογαριασμός

Ο λογαριασμός «rutube_account_601126», ο οποίος και δημοσίευσε το βίντεο, φαίνεται πως δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτόν τον λόγο, αφού δεν έχει άλλη δραστηριότητα στην ιστοσελίδα.

Δηλαδή ο άγνωστος χρήστης που κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό έφτιαξε ένα ψεύτικο ανώνυμο προφίλ, για να «κρυφτεί» ποντάροντας ταυτόχρονα στη Ρωσία που σπάνια αίρει το απόρρητο.

Εχει μονταριστεί

Παράλληλα, αναλυτές διαπιστώνουν ότι το βίντεο έχει μονταριστεί. Είναι προφανές βέβαια -ακόμη και στο άπειρο μάτι- ότι η συνομιλία αυτή δεν θα μπορούσε να έχει διάρκεια μόλις 2,40 λεπτά, αλλά πολύ περισσότερο. Ωστόσο, άνθρωποι του χώρου των μίντια εξηγούν ότι το βίντεο έχει μονταριστεί σε τουλάχιστον ένα σημείο και συγκεκριμένα στο 1.06.

Την ίδια στιγμή είναι προφανές ότι δεν έχει δοθεί όλη η συνομιλία στη δημοσιότητα, αλλά μόνο το κομμάτι που εκθέτει τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: Μαρία Ψαρά – Λευτέρης Μπιντέλας, ΕΘΝΟΣ – www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: