Πρόγραμμα υποτροφιών για να εργαστούν Έλληνες επαγγελματίες στις ΗΠΑ




Την έναρξη ενός νέου προγράμματος υποτροφιών με την ονομασία «Fellowship for a New Economy» ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative).

Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της Ελλάδας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Μέσα από το πρόγραμμα, νέοι και έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των Η.Π.Α. και να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη στρατηγικών για την εθνική οικονομία τομέων. Συνολικά, πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους υπότροφους.

Μέσω του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ετήσια χρηματική κάλυψη ύψους 35.000 -45.000 δολ., προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα διαβίωσης. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα προσφέρει ασφάλεια υγείας σε όλους τους υπότροφους, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ανταλλαγής επισκέπτη).

Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών υποτροφίες:

1) Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.

2) Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον έναν χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως τις 7 Μαΐου 2014, μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει εντός Ιουλίου, ενώ οι υπότροφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις ΗΠΑ το Σεπτέμβριο του 2014.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: