Ποιοι θα κερδίσουν στις εκλογές




Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ – www.ethnos.gr

Αρχίζει αυτές τις μέρες -και επισήμως- η προεκλογική καμπάνια για τις εκλογές του Μαΐου. Στο διάστημα που έρχεται, όλοι θα ακούσουμε πολλά, είτε από τους υποψήφιους δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και ευρωβουλευτές, είτε από τους ηγέτες των κομμάτων που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Αυτήν τη φορά, όμως, καλό θα ήταν να κλείσουμε τα αυτιά μας στις υποσχέσεις. Στις δεσμεύσεις για… καλύτερες ημέρες, για αυξήσεις κ.λπ. Το «λεφτά υπάρχουν» ο ελληνικός λαός το άκουσε, το ψήφισε και εν τέλει το πλήρωσε πολύ ακριβά. Δεύτερη φορά το ίδιο λάθος δεν συγχωρείται…

Ο ρεαλισμός, η μάχη για το «συγκεκριμένο» και η μετριοπάθεια, είναι αυτά που θα κερδίσουν στις εκλογές που έρχονται. Γι’ αυτό και οι πολιτικοί, παλαιοί και νέοι, θα ήταν φρόνιμο να αλλάξουν τακτική. Να αντιληφθούν ότι οι εποχές των ωραίων λόγων, των ψεύτικων παροχών, έχουν τελειώσει. Επίσης, είναι σημαντικό να αντιληφθούν -οι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική κυρίως- ότι δεν αρκεί η κριτική στα κόμματα εξουσίας. Χρειάζονται προτάσεις. Προτάσεις για όλα τα μείζονα θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους. Από την οικονομία και το περιβάλλον, μέχρι τη γραφειοκρατία και την κατάσταση του Δημοσίου.

Οι προσεχείς εκλογές, επειδή θα εκτεθούν πολλοί συμπολίτες μας, είναι μια χρυσή ευκαιρία να δείξει το πολιτικό σύστημα ότι έχει αλλάξει. Οτι διεκδικεί την εμπιστοσύνη των πολιτών τίμια, καθαρά, λέγοντας την αλήθεια και για το τι μπορεί να κάνει και για το τι μπορεί να αλλάξει.

Οσον αφορά δε τα λεγόμενα «λαμπερά ονόματα» που θέτουν υποψηφιότητα για το Ευρωκοινοβούλιο, είναι καλό να αντιληφθούν τώρα που είναι σχετικά νωρίς ότι για την εκλογή τους δεν αρκούν μόνον οι «ώρες πτήσης» στον τηλεοπτικό αέρα. Χρειάζονται θέσεις, προτάσεις εφαρμόσιμες και -κυρίως- πίστη στις δυνάμεις της χώρας. Οσοι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά θα επιβραβευθούν από το εκλογικό σώμα, διότι θα έχουν πείσει ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: