Ο νέος υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χρ. Φωκαΐδης έδωσε τη νενομισμένη διαβεβαίωση




«Ο εκσυγχρονισμός και η ενδυνάμωση της αποτρεπτικής δύναμης της Εθνικής Φρουράς, χωρίς αμφιβολία θα συμβάλει τα μέγιστα στην ικανότητα και τη διαπραγματευτική μας δυνατότητα» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στην τελετή της νενομισμένης διαβεβαίωσης για τήρηση του Συντάγματος και των Νόμων, την οποία έδωσε ο νέος υπουργός ‘Αμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι με την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής δύναμης της Εθνικής Φρουράς και τον εκσυγχρονισμό της μπορεί να επιτευχθεί και η μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Απευθυνόμενος στον νέο υπουργό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι διαδέχεται τον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο, «ο οποίος με την παρουσία του σφράγισε το πολιτικό ήθος, την εντιμότητα, την ακεραιότητα, που πρέπει να διακρίνει τους πολιτικούς και ιδιαίτερα το μέτρο».

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι γνωρίζει το ήθος, την ακεραιότητα τις γνώσεις, τη σοβαρότητα και το μέτρο που διακρίνει τον κ. Φωκαΐδη. Ο νέος υπουργός ‘Αμυνας, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη για την εμπιστοσύνη, που επέδειξε στο πρόσωπο του. Δήλωσε ότι έχει απόλυτη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που αναλαμβάνει, η οποία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη διότι διαδέχεται στη νευραλγική αυτή θέση τον αείμνηστο φίλο και συνεργάτη Τάσο Μητσόπουλο, που αποτέλεσε σπάνιο και λαμπρό υπόδειγμα πολιτικού άνδρα και ανθρώπου.

Ο κ. Φωκαΐδης διαβεβαίωσε ότι θα έχει πάντοτε ως μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και ως αποκλειστικό στόχο τη διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού της ασφάλειας και της θωράκισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: