Ο Αναστασιάδης ενημέρωσε επιχειρηματίες για το Κυπριακό




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τα μέλη των Εκτελεστικών Επιτροπών του Κυπριακού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) και της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), τα οποία ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προσπάθειες επίλυσής του.

Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ, Φειδίας Πηλείδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε χρήσιμο να ενημερώσει τον επιχειρηματικό κόσμο για το εθνικό θέμα.

»Ήταν μια λεπτομερής και ενδελεχής ενημέρωση. Τα όσα μας είπε ήταν πάρα πολύ τεκμηριωμένα, νιώθουμε ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλά χέρια σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις για το Κυπριακό, ότι έγιναν όλες οι κατάλληλες μελέτες και όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν και όλα τα άλλα θέματα και φεύγουμε από αυτήν τη συνάντηση έχοντας εμπιστοσύνη ότι τα πράγματα βαίνουν προς την ορθή κατεύθυνση» είπε ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒ, Φίλιος Ζαχαριάδης, ανέφερε από πλευράς του ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης προέβη σε πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις, για όλες τις προσπάθειες που γίνονται και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, με την εφαρμογή των οποίων αναμένεται να προκύψουν σημαντικά οικονομικά οφέλη.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα της Αμμοχώστου, χρειάζεται καιρός για να γίνουν οι σχετικές μελέτες για να προωθηθεί και αυτό το θέμα. Βλέπουμε ότι προχωρούμε στην προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού» ανέφερε ο κ. Ζαχαριάδης.

Πηγή: ANA-MPA, Φωτογραφία: Ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: